Novosadske firme izvezle 1,5 miljardi dolara

Vrednost izvoza svih preduzeća sa teritorije Novog Sada u toku prošle godine premašila je milijardu i po dolara, kaže predsednik Regionalne privredne komore Dragan Lukač.
Vrednost izvoza svih preduzeća sa teritorije Novog Sada u toku prošle godine premašila je milijardu i po dolara, kaže predsednik Regionalne privredne komore Dragan Lukač.

Izvoz je za petinu veći od pre dve godine i čini trećinu ukupnog izvoza vojvođanske privrede. Kako Lukač kaže za Novosti, vrednost uvoza je iznosila oko 3,8 milijardi dolara, što znači da je izvozna delatnost pokrila oko 40% ukupnog iznosa robne razmene.

Najviše novca stiglo je od prodaje kukuruza (200 miliona), podnih obloga (113 miliona), šećera (90 miliona) i ambalaže (40 miliona). Novosadske firme najviše su izvozile u Rumuniju (250 miliona), Rusiju (177 miliona), Bosnu i Hercegovinu (142 miliona) i Ukrajinu (100 miliona).

  • mile V

    27.02.2012 14:14
    izvoz
    Vojvodina radi,Srbija se gradi.
  • ZoranNS

    27.02.2012 13:57
    Od svog izvoza Vojvodini ....
    Od svog izvoza Vojvodini ostaje jedan neokrunjeni klip.
  • koje

    27.02.2012 13:46
    firme
    Bilo bi zanimljivo da napisete koje su to firme izvozile kukuruz posto je on najvrednija stavka u izvozu. Sumnjam da je u pitanju jedna firma bliska rezimu, razuverite me voleo bih da gresim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti