Pokrajinski fond konačno vraća milionske dugove

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine konačno bi trebalo da izmiri svoja dugovanja prema preduzećima koja su realizovala projekte ove pokrajinske institucije.
Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine konačno bi trebalo da izmiri svoja dugovanja prema preduzećima koja su realizovala projekte ove pokrajinske institucije.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić kaže za Radio 021 da je, na osnovu razgovora s premijerom Mirkom Cvetkovićem, s republičkog nivoa uplaćeno 1,7 milijardi dinara u pokrajinski budžet.

"Tačnije, u Fond za kapitalna ulaganja. U tom smislu, premijer Cvetković i republička vlada izvršavaju svoja obećanja. Još oko 2,3 milijarde treba da pristigne, ali s ovih 1,7 milijardi gotovo da ćemo biti u prilici da izmirimo sva potraživanja. Gro novih sredstava biće namenjeno za nove projekte", objašnjava Pajtić.  

Pokrajinski premijer kaže da je zbog ljudi iz lokalnih samouprava, koji očekuju razvoj infrastrukture, ali i zbog onih koji su zaposleni u građevinskoj operativi, važno naglasiti da Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine neće nikome ostati dužan.

Podsetimo da Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine duguje od nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara desetinama preduzeća s kojima je ugovarao poslove. (D.S.)

  • Miodrag

    03.03.2012 16:58
    Dugi deo
    Da bi kompletirali ovu pricu vredi pogledati i prvi deo:

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Pokrajina-se-obveznicama-zaduzuje-cetiri-milijarde.html
  • Verko?

    03.03.2012 16:47
    Nesto mi se mota
    Sve nesto razmisljam da li ova prica ima veze sa onom o zaduzivanju?
  • зики

    01.03.2012 18:36
    Др Бојанош
    ми изгледа много забринут.Где ли је Неша?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti