Performansi protiv nasilja nad ženama

Niz performansa protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Ogledala – Centra za inicijative u kulturi i umetničke grupa Baza uz podršku Društvenog centra Novi Sad, održava se do 9. marta na više lokacija u Novom Sadu.
Niz performansa protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Ogledala – Centra za inicijative u kulturi i umetničke grupa Baza uz podršku Društvenog centra Novi Sad, održava se do 9. marta na više lokacija u Novom Sadu.

1. mart, 12h, Sud u Novom Sadu, Sutjeska 3 : "Žene su u sendviču nasilja" / Branka Miličić i kolektiv
2. mart, 18h, Zmaj Jovina ulica, Novi Sad : "Ne dozvoli da kontrolišu tvoje telo" /Duško Stamenić
3. mart, 19h Art klinika, Novi Sad: "Kad se zatvore vrata stana broj 39" / Branka Miličić
4. mart, 12h, ulice u centru grada Novog Sada: "Ne dozvoli da budeš bezlična!" / Ivana Inđin
5. mart, 19h kafić Izba, Novi Sad: "Ekonomsko i psihološko nasilje" /Branka Miličić i Jasmina Bošković, Dijana Pavlović i Dunja Rakić
6. mart, 19h Nezavisno društvo novinara, Novi Sad: Tribina o seksualnom nasilju / Jasenka Lazić
7. mart, 12h, centar grada: "Stop nasilju!" /Ivana Inđin, Dijana Pavlović
8. mart, 15h, ulaz kasarne Arčibald Rajs, Futoška Novi Sad: "Stop nasilju nad ženama"/ Branka Miličić i Ivana Inđin
9. mart, 12h, centar grada Novog Sada : "Upotrebi svoju silu drugačije!" / Živan Kolarski i Ivana Inđin

Država podržava nasilje, tako što ne stvara uslove da žena ima posao koji je adekvatno plaćen. Ona ne može da ostvari svoje pravo na rad i zaradu i ostalo što iz tog prava sledi. I ne samo to, država dozvoljava visoke cene iznajmljivanja prostora i onda ne možemo da pokrenemo neku malu samostalnu radnju. Ženi se mora obezbediti da ima svoj dinar. Država dozvoljava da zakonske procedure predugo traju, a dok traju, nasilnici maltretiraju, tuku, siluju, prete, a ponekad i ubijaju. I kazne za nasilnike su male: dok se okreneš, on je već izašao iz zatvora i kreće po starom. Socijalna pomoć je mizerna i dok je dobiješ isto dugo traje. A do dobre Sigurne kuće ćemo se načekati. (Mirjana D.)

  • ema

    06.03.2012 20:16
    anonimusu pogledaj izvestaje
    prvo odakle vam pravo da insistirate da neka zena bude majka????? to je izbor! drugo, porodica je odavno u izumiranju i stvaraju se drugacije zajednice koje se zasnivaju na povrenju, saradljivosti, nenasilju, toleranciji i razumevanju da su sva deca zajednicka briga! feministkinje nisu nikakve "neostavrene" osobe, nego su veoma ostvarene i osvesene drustvenog polozaja zena na koji ukazuju. a zenama u srbiji i sire, uopste nije lako. nemaju posla, rade neplacene poslove, uostalom anonimus ukucaj samo diskriminacija zena na guglu i suoci se sa cinjenicama
  • 05.03.2012 08:20
    Treba zastiti one zene koje kriju masnice po telu, i trpe gora zlostavljanja i od fizickog bola. A zbog osvete ili sto nemaju gde posle cute i kriju to. I deca su veliki razlog sto ostaju tu gde su. Drzava treba da im maximalno pomogde i otvori im oci, moraju i same da se suprostave , od cutanjaa i glume idealne porodice nemaju nista... a drzava da im pruzi ruku spasa i obezbedi oazu mira.
  • -

    03.03.2012 14:10
    -
    prethodni performans je doneo semafor.
    sta ce doneti ovi performansi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti