Ipak se ne zna ko je oštetio spomenik

Iako je novosadska "Informatika" Gradskoj kući dostavila snimak koji prikazuje incident tokom kojeg je spomeniku Marini Olenjinoj otkinuto stopalo, u Komunalnoj policiji kaže da nikakav snimak nisu videli.
Iako je novosadska "Informatika" Gradskoj kući dostavila snimak koji prikazuje incident tokom kojeg je spomeniku Marini Olenjinoj otkinuto stopalo, u Komunalnoj policiji kaže da nikakav snimak nisu videli.

Načelnik Komunalne policije, Nebojša Radovanac, kaže da im nije dostavljen nikakav konkretan snimak incidenta, već da su pregledali snimke koji su nastali putem video nadzora na koji su i sami priključeni, ali na kojima se ništa ne vidi. On tvrdi da se ne može reći ko je oštetio spomenik, pa ni da li je to uradio neko od radnika javnih preduzeća, te da će se time dalje baviti novosadska policija.

Autor spomenika, Laslo Silađi, kaže da mu u komunalnoj policiji nisu pokazali snimak, već da su mu rekli da postoji mogućnost da je deo spomenika odvalio neko od radnika Zimske službe. On dodaje da će restauracija spomenika biti komplikovana, ali da spomenik neće biti vraćen u atelje.

  • 29.02.2012 00:07
    "Zasto gosn vajar nije mislio na takve stvari. Noga je u tom delu bila toliko tanka da bi otpala ka tad."

    Pa sta treba da pravi dela za ratno stanje?
    Jel treba slikari da slikaju azbestom jer neko moze da unisti sliku?
    Ne bi noga sama otpala, sigurno.
    Krivite ostecene i zrtve, standardno glupilo u drustvu.
  • Gruya

    28.02.2012 20:34
    Spomenik nije postavljen na, recimo, zelenu površinu, ili na neko drugo sigurnije mesto, već na veoma rizičnu lokaciju, gde se obavlja živ pešački saobraćaj, a po definiciji se moralo računati i sa povremenim prolazom raznih vozila (vatrogasci, hitna pomoć, vozila koja opslužuju radove na vodovodu, kanalizaciji, elektrici), kao i sa mogućim građevinskim skelama i kranovima, pa i sa raznim mogućim masovnim građanskim okupljanjima (demonstracije, protesti, štrajkačke povorke itd.) Dakle, mesto na koje je spomenik postavljen je ''ranjivo'', a i materijal od kojeg je spomenik izrađen je takođe lako ''ranjiv''. Ne treba soliti pamet umetniku kako će organizovati položaj ljudskih udova na spomeničkoj skulpturi, ali ono nesretno stopalo ipak je štrčalo na ''izvol'te''.
  • Andrla

    28.02.2012 20:32
    Kamere Informatike = prevara
    Eto dokaza za one koji su mislili da placaju kamere za "siguran grad", naivni ste ako ste mislili da se taj novac koristi u prave svrhe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti