U aprilu o strateškom partneru za TE-TO

Grad će do aprila doneti odluku o prihvatanju jedine ponude za strateškog partnera u rekonstrukciji novosadske Termoelektrane-toplane.
Grad će do aprila doneti odluku o prihvatanju jedine ponude za strateškog partnera u rekonstrukciji novosadske Termoelektrane-toplane.

U toku je provera ponude koju je zajednički poslao konzorcijum ponuđača iz Grčke, Slovačke i Rusije.

Ukoliko ovaj predlog bude prihvaćen, rekonstrukcija novosadske Termoelektrane-toplane se očekuje u toku 2014. godine, a računa se da bi strana ulaganja bila u vrednosti od 200 do 250 miliona evra.

Kako piše Dnevnik, sastavni deo ugovora o zajedničkom ulaganju je i prodaja toplotne i električne energije po povoljnijoj ceni od one po kojoj se trenutno proizvodi iz postojećih izvora. Novosadskom TE-TO bi upravljali predstavnici Grada, EPS-a i strateškog partnera.

  • Novi Sad U Srcu

    29.02.2012 17:50
    Koliko kosta?
    Koliko košta ne znam, da li je TE-TO amortizovano takodje ne znam, a sigurna sam da to ne znaju ni "strucnjaci", a prave majstore i inzenjere ne verujem ni da su pitali. Niko nema ništa protiv investicije, kada je prava, bilo kakva "partnerstva" u eri masovne otimačine decenijama stvarane imovine gradjana Novog Sada su ona koja pobudjuju sumnju kako moju, tako i svakog kome je ovaj grad u srcu i želi i dalje da živi u njemu...

    Na sva ova pitanja koja ste postavili ne mogu da Vam odgovorim dok ne pregledam svu potrebnu dokumentaciju, ne samo finansijske parametre (prihode, rashode, kredite, dugovanja, tendere...) već prvenstveno podatke o kvarovima, remontima, zalihama rezervnih delova i td... Takodje, prvo bi trebalo konsultovati one koji najbolje poznaju postrojenje a sumnjam da su se oni išta pitali već, dugo, dugo godina...

    Poučeni Smederevom i drugim "uspešnim" strateškim partnerima u samom Novom Sadu,mislim da je moj strah sasvim opravdan...
  • @Novi Sad u srcu - Dosta bre

    28.02.2012 20:09
    Koliko kosta?
    Ako uspete ovom narodu da kazete koliko bi bilo normalno da kosta jedinica elektricne energije iz TE-TO Novi Sad u kondenzacionom rezimu, a koliko u kombinovanom i koliko bi mogla da bude cena toplotne energije u uslovima kombinovane potrosnje i kada je postojece postrojenje rastereceno svih anuiteta i skoro amortizovano bicu jedan od pristalica da dobijete to postrojenje na upravljanje.
  • LimanacNS

    28.02.2012 11:09
    Eee...
    A, pa to nije u redu. Još je naša Maja potpisala ugovor sa Rusima o rekonstrukciji i dogradnji TE-TO. Nećete valjda prevideti jedan takav potez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti