Do kraja nedelje mogući problemi sa pritiskom vode

Novosađani će do 4. marta možda imati smanjen pritisak u slavinama jer JKP "Vodovod i kanalizacija" izvodi radove u Fabrici vode na Štrandu.
Novosađani će do 4. marta možda imati smanjen pritisak u slavinama jer JKP "Vodovod i kanalizacija" izvodi radove u Fabrici vode na Štrandu.

U ovom preduzeću kažu da ne bi trebalo da bude prekida u vodosnabdevanju, ali da potrošači na rubnim delovima mreže, višim spratovima i zgradama sa neispravnim hidroforima ili bez hidrofora mogu očekivati probleme.

Radovi u Fabrici vode se izvode kako bi se postrojenje spojilo na novi kanalizacioni kolektor koji je sagrađen na Limanu I.

Inače, aktuelni radovi su samo prva faza radova na Limanu I kojim se rešava pitanje već zastarele kanalizacione mreže u ovom delu grada, zbog čega je pre skoro tri godine došlo i do zagađenja izvorišta vode na Štrandu, koje i danas ne radi.

Bez fabrike vode prete restrikcije

Rešavanje imovinsko-pravnih poslova na lokalitetu predviđenom za izgradnju postrojenja za preradu vode na Petrovaradinskoj adi, u završnoj je fazi.

Vodovod je izdvojio 10 miliona dinara za izradu glavnog projekta, a direktor tog preduzeća, Branko Bjelajac, kaže za "Pres" da izgradnja fabrike mora da počne što pre, jer postojeći pogon za preradu vode na bačkoj strani ima 50 godina, tako da u slučaju ozbiljnije havarije gradu i okolnim mestima prete restrikcije vode. Zemljište na kojem bi trebalo da se pravi fabrika plaćeno je još devedesetih godina, ali još nije u gradskom vlasništvu.

Gradsko javno pravobranilaštvo je u junu 2009. godine podnelo predlog za izuzimanje zemljišta od Ministarstva poljoprivrede. Uprava za urbanizam je u aprilu 2010. donela rešenje kojim se to zemljište izuzima iz poseda radi izgradnje prečistača vode u korist Novog Sada, ali u ovom postupku još nije doneto prvostepeno rešenje o naknadi, jer je Uprava tražila mišljenje Ministarstva poljoprivrede, koje do danas nije dostavljeno.

Fabrika vode na sremskoj strani grada važna je za kontinuirano snabdevanje vodom čitave te strane, jer se očekuje da će obezbeđivati 200 litara vode u sekundi. Izgradnja postrojenja za preradu vode trebalo bi da traje dve godine, a Vodovod planira da u taj posao uloži pet miliona evra.

  • 29.02.2012 12:22
    nata
    Mi na visljim delovima Paragova nemamo problem sa pritiskom jer vode ni nemamo od 10 sati ni kapi.Inace u letnjoj sezoni je preko dana nema uopste jedino je puste malo uvece i tako od juna pa do polovine septembra se kupamo iz lavora.Kada nam puste to malo vode ona je toliko crna i prljava da je to uzasno.Ali zato dobijamo visoke racune i to 'cak' svakih 3-4 meseca.Cak i upozoravaju sa iskljucenjima.To je bezobrazluk bez granica.
  • 29.02.2012 09:57
    opet
    opet oni iz jedne "političke parije" šalju mailove i uznemiravaju
    odakle su ukrali bazu mail adresa
    ko dozvoljava ovakve stvari
    da se razumemo
    svi ovi vajni "političari" su grozni neradnici jer da umeju nešto pošteno da rade to bi i radili ne bi krali i lagali
  • puf1

    29.02.2012 08:08
    Dokle???
    Dokle misle ovi iz vodovoda da zezaju Novi Sad sa vodom ???
    PRETERASE GA !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti