Spremna dokumentacija za novu školu na Klisi

Grad Novi Sad je pripremio potrebnu tehničku i urbanističku dokumentaciju za izgradnju osnovne škole na Klisi.
Grad Novi Sad je pripremio potrebnu tehničku i urbanističku dokumentaciju za izgradnju osnovne škole na Klisi.

Novac od Evropske investicione banke očekuje se svakog momenta, kaže član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Nemanja Starović. "Imamo neku vrstu pozitivnog signala iz Beograda da će naša škola na Klisi biti uvrštena u prioritete i da će finansiranje izgradnje početi ove godine", navodi Starović.

Kada je reč o rekonstrukciji škola u gradu, Starović kaže da, bez obzira na to što građevinski radovi na osnovnim školama "Kosta Trifković" na Rotkvariji i "Svetozar Marković Toza" na Detelinari nisu završeni u januaru kako je najavljeno, neće kasniti opremanje tih škola. "To znači da će ti nadograđeni objekti biti spremni za početak nove školske godine, dakle 1. septembra", kaže član Gradskog veća.

Podsetimo da je prošle godine Osnovna škola "Dositej Obradović" na Detelinari proširena sa 1.300 kvadrata. U ovoj godini planira se rekonstrukcija i opremanje prizemlja i prvog sprata ove škole, za šta bi iz gradskog budžeta trebalo izdvojiti 40 miliona dinara. Takođe, Osnovna škola "Ivan Gundulić" na Čeneju do septembra ove godine trebalo bi da dobije fiskulturnu salu. (S. T.)

  • Aleksandar

    05.03.2012 10:53
    @Vlada
    Na Klisi zivi oko 50.000 hiljada stanovnika Vlado
  • Vlada

    03.03.2012 16:38
    Škola na Sajlovu
    Ne mogu da verujem da na Sajlovu gde nema šlole a ima 5000 stanovnika, još uvek nije počela gradnja škole, a na Klisi rade novu školu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti