Proleu uručena nagrada "Nikola Milošević"

Docentu na novosadskom Filozofskom fakultetu Draganu Proleu uručena je nagrada "Nikola Milošević", za knjigu "Humanost stranog čoveka" u izdanju "Knjižarnice Zoran Stojanović".

Docentu na novosadskom Filozofskom fakultetu Draganu Proleu uručena je nagrada "Nikola Milošević", za knjigu "Humanost stranog čoveka" u izdanju "Knjižarnice Zoran Stojanović".

Prole ju je dobio za delo koje je jednoglasno odabrao žiri u sastavu dr Mile Savić, prof. dr Simo Elaković i prof. dr Mile Lompar, koji je imao zadatak da između 54 prispela naslova odabere knjigu godine iz teorije književnosti, umetnosti, filozofije i estetike. Glavni i odgovorni urednik Radija Beograd 2 Đorđe Malavrazić podsetio je da u Srbiji postoji 387 književnih nagrada, a samo je ova "rezervisana" za teorijska dela i da se akademik Milošević prihvatio da bude prvi predsednik žirija što je ostao sve do smrti 2007. godine nakon čega je nagrada ponela njegovo ime.

Predsednik žirija Mile Savić je naveo da su se u najužem izboru našla još dva naslova "Priče o narcisu zlostavljaču" Jasmine Ahmetagić i "Crnjanski, magapolis" Slobodana Vladušića. On je podsetio da je aktuelni laureat pre godinu dana bio u najužem izboru. Kritikujući aktuelni metod vrednovanja naučnog rada u domenu humanističkih nauka da se dva članka vrednuju kao i knjiga, Savić je zaključio da nagrada Radio Beograda 2 "vraća dostojanstvo teorijskim knjigama".

  • 01.03.2012 09:23
    Sve cestitke kolegi,bio je najbolji student generacije! Podrska takvim ljudima!
  • bivsi student

    01.03.2012 09:08
    SVAKA CAST
    Postovani profesore, svaka Vam cast, Vi ste onaj tracak nade na Filozofskom fakultetu, pravi evropljanin, pedagog i naucnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti