Škola "Ivan Gundulić" dobila poklon od Zavoda

Novosadska Osnovna škola "Ivan Gundulić" dobila je na poklon video projektor od Zavoda za udžbenike.
Novosadska Osnovna škola "Ivan Gundulić" dobila je na poklon video projektor od Zavoda za udžbenike.

Direktorka škole, Lidija Rakita, kaže da je reč o vrednom poklonu značajnom za školu koja uz matični objekat na Podbari, ima i odeljenja na Čeneju.

"Ova donacija će nam omogućiti da veći broj nastavnika istovremeno može da koristi naše dve digitalizovane učionice, koje će naravno biti upotpunjene, jer je ovo svakako bio jedan od aparata koji nam je nedostajao", kaže Rakita.  

Pomoćnik direktora Zavoda za udžbenike, Dejan M. Jovanović, kaže da je donacija rezultat dobre višegodišnje saradnje tog javnog preduzeća i Osnovne škole "Ivan Gundulić".

Zavod za udžbenike jedino je republičko javno preduzeće koje ima konkurenciju u osnovnoj delatnosti, a koju predstavlja više od 70 izdavača, koje je država ovlastila za štampanje udžbenika. Zemlje u okruženju uglavnom imaju jednog ili samo nekoliko izdavača, a slično stanje je i u mnogim zemljama Evropske unije. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti