FOTO: Novi Sad dobija pasaž starih zanata

Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije Pasaž starih zanata.
Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije Pasaž starih zanata.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić pri obilasku radova rekao je da će nakon rekosntrukcije ovaj pasaž biti prava slika Novog Sada. "Ovo je jedini pasaž u Dunavskoj ulici koji je u većinskom vlasništvu grada, i doneli smo odluku da damo primer kako bi svi pasaži trebalo da izgledaju. Obezbedićemo oko 190 metra kvadratnih reprezentativnog prostora, a pasaž će biti popločan ciglom. Za oko mesec i po dana, kada očekujemo da radovi budu završeni, prostor ćemo po povlašćenim uslovima ponuditi delatnicima koji se bave starim zanatima, što svakako i zaslužuju", rekao je Pavličić.

Prema njegovim rečima, realizacijom ove investicije, vredne preko četiri i po miliona dinara, Grad želi da omogući uslove za opstanak starih zanata, s obzirom na činjenicu da je sve manji broj takvih radnji u Novom Sadu.

Još nije poznato koliko će tačno lokala biti otvoreno, jer će to zavisi od potreba zanatlija. Uređenjem ovog pasaža biće otvoren još jedan prolaz sa Trga republike, odnosno Riblje pijace, u Dunavsku ulicu.

U ovom pasažu su se godinama nalazili magacini koje su koristili prodavci iz okolnih prodavnica u drugim pasažima.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u epizodi Teleplova "Rodni i pasaž starih zanata" .

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u epizodi Teleplova
  • Torboolencija

    02.03.2012 13:33
    Kuku lele
    http://toorboolencija.wordpress.com/2012/01/10/staro-unakazeno-jezgro-grada/
  • struka

    02.03.2012 12:20
    kakav uzas od 3d modela i 'dizajna'. neprofesionalno i povrsno, sramota je ovako nesto prikazati kao skicu, a kamoli kao krajnje resenje. unakazavanje grada na frku u predizborne svrhe, idemo!
  • -

    02.03.2012 10:49
    -
    jednom canak rece da postoji uzrecica :
    'ne veruj coveku u braon cipelama'

    rodnijeve na slici su braon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti