Peticija za ukidanje PDV-a na opremu za bebe

Potpisivanje peticije za ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe počelo je u petak i u Novom Sadu.
Potpisivanje peticije za ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe počelo je u petak i u Novom Sadu.

Uporedne brojke govore da se za prosečnu platu u Srbiji može kupiti 2.000 pelena, u Sloveniji 6.500, a u Austriji čak 13.000 komada. U Velikoj Britaniji ne zaračunava se PDV na dečju hranu i odeću, u Luksemburgu je samo 3 odsto, u Poljskoj 7, a u Srbiji čitavih 18 procenata.

Pored ukidanja PDV-a, narodnom inicijativom se traži i ograničavanje trgovačkih marži do 10 odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe. Neophodno je da se za nedelju dana sakupi najmanje 30.000 potpisa građana da bi Skupština i Vlada Srbije uzeli inicijativu u razmatranje.

Štandovi za prikupljanje potpisa postavljeni su na Trgu Slobode, u Jevrejskoj ulici (ispred Futoške pijace) i na Bulevaru Cara Lazara (ispred Limanske pijace). Potpisivanje peticije traje do 8. marta.

  • 10.03.2012 09:05
    budalastina
    Otac sam dvoje dece , cisto da me ne smatrate ... Pogresan pravac delovanja u potpunosti koji ide na ruku istoj ekipi koja vas politicki ubija. Stavite prst na celo, zrtve ste politicke spekulacije zalazete se za ono sto njima ide u prilog. Da ne davim , NEKA NAM OBEZBEDE EKONOMSKI AMBIJENT DA KUPIMO NEOPHODNO - standard.Drzava mora da se izdrzava od poreza pa ako ucini ustupak odredjenim kategorijam ili granama privrede opteretice nas sa druge strane.Standard to svima nama ide u prilog a ovako nas dele, roditelji,poljoprivrednici,taksisti,udruzenja ovoga i onoga , razbijanje nas opljackanih gradjana. Bez blama
  • 08.03.2012 02:41
    @u manjini - mozak u glavu!
    kad god se kakav odvratni, lopovski, mali covek (iz televizora), a na vlasti, dotakne te teme, primetices da se zalaze za povecanje nataliteta, a ne za povecanje piraterije...
    ima li moj komentar kakve veze sa temom, nemam pojma... vazno je da te nisam popljuvao :D
  • tata iz banata

    07.03.2012 10:59
    deca ispastaju
    Predlazem da se osim PDV-a ukinu i ljudi kao sto su:
    antinatalista
    U manjini
    Goran
    ...
    I ostali anonimusi koji ne podrzavaju akciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti