Centru "Živeti uspravno" neophodno više sredstava

Iako je obeležio desetogodišnjicu svog postojanja, centru "Živeti uspravno" za pomoć osobama sa invaliditetom je za dalji opstanak potrebno redovno finansiranje.  
Iako je obeležio desetogodišnjicu svog postojanja, centru "Živeti uspravno" za pomoć osobama sa invaliditetom je za dalji opstanak potrebno redovno finansiranje.

Kako kaže Milica Ružičić Novković iz ovog Centra, s obzirom na novodoneti zakon "Živeti uspravno" bi voleo da ove godine bude prepoznat kao jedan od oblika podrške socijalne zaštite i da ima redovno finansiranje od strane grada. "Prve četiri godine finansijska pomoć nije bila potrebna od strane domaćih donatora, jer je centar finansirala francuska humanitarna organizacija Hendikep internešnal", kaže Milica.

Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo Aleksandra Kiralja, za ovu godinu u planu je nekoliko projekata u okviru centra. "Personalna asistencija jedan je od velikih projekata. On obuhvata edukaciju osoba koje se bave pružanjem pomoći osobama sa invaliditetom", govori Kiralj. Takođe, u planu je i proširenje projekta edukacije osoba koje brinu ne samo o osobama sa invaliditetom već i sa drugim teškim bolestima koje nisu u toj grupi, a zahtevaju posebnu pažnju.

Ovo nezavisno udruženje građana je doprinelo da se položaj osoba sa invaliditetom znatno popravi u poslednjih nekoliko godina. Centar "Živeti uspravno" postoji od 2002. godine, otvoren od strane savetovališta za psihosocijalnu podršku osobama sa invaliditetom iz Beograda. Centar se bavi i izdavačkom delatnošću i prevodilačkim radom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti