Knjiga o velikanima srpskog novinarstva

Knjiga "Velikani srpske štampe" koja oslikava portrete 26 novinara, autora Dimitrija Boarova i Vladimira Barovića, predstavljena je danas na Filozofskom fakultetu.

Knjiga "Velikani srpske štampe" koja oslikava portrete 26 novinara, autora Dimitrija Boarova i Vladimira Barovića, predstavljena je danas na Filozofskom fakultetu.

Knjiga predstavlja velikane od Dimitrija Davidovića, koji se smatra osnivačem srpskog novinarstva, preko Svetozara Miletića, Pere Todorovića, Danila Medakovića, Laze Kostića, Jaše Tomića, do savremenika Bogdana Pešića i Predraga Milojevića. Kriterijum po kom su novinari našli svoje mesto u ovoj knjizi je koliki su uticaj imali na srpsko novinarstvo ili na prilike i politiku svog vremena, rekao je jedan od autora Dimitrije Boarov.

Autori su izuzetno podigli lestvicu ko se uopšte može smatrati novinarom, a kamoli ko je velikan zanata, rekao je na promociji novinar i publicista Mihal Ramač i dodao da je knjiga izuzetno poučna, jer "vidimo da novinarstvo nije nikakva boemština, da nije dovoljno biti popularan u svojoj palanci, već je novinarstvo izuzetno ozbiljan i težak rad".

Knjigu "Velikani srpske štampe" izdao je "Službeni glasnik".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti