Šalteri ne rade sat vremena

Šalteri kod matičara i u Gradskoj kući će ove nedelje na sat vremena prekinuti rad sa strankama, od 11 do 12 sati, odlučio je Štrajkački odbor.

Šalteri kod matičara i u Gradskoj kući će ove nedelje na sat vremena prekinuti rad sa strankama, od 11 do 12 sati, odlučio je Štrajkački odbor.

U tom periodu neće se raditi i u mesnim zajednicama, mesnim kancelarijama i u gradskim inspekcijskim službama. Samostalni sindikat zaposlenih u Gradskoj upravi zakazao je generalni štrajk 12. marta, a Republički odbor sindikata će u sredu protestvovati pred Vladom Srbije.

Sindikat traži vraćanje plata na decembarski nivo i da se zaposlenima dupliraju koeficijenti zbog male vrednosti. Zbog uredbe Vlade Srbije od 30 decembra o obračunu zarada januarska plata niža je za nekoliko hiljada i to zaposlenima sa nižom i srednjom školom.

Prošle sedmice šalteri su bili zatvoreni dva sata dnevno, a ukoliko vlast udovolji zahtevima sidnikata, jednosatna obustava rada će se prekinuti.

  • neko iz mase

    06.03.2012 11:14
    Dakle sram vas bilo. Sebi ste dali plate uredno a onima koji zive od vase milostinje kao i obicno sipak da ne upotrebljavam grublje reci. Vas ugovor je potpisan kojim ste se VI obavezali da cete isplatiti licni dohodak bedi u kulturi do PETOG u mesecu a pogledajte u kalendar........ nesposobni skotovi. I sta sad. Da vas oni koji zavise od vas lepo tuze za krsenje ugovora. Gradonacelnice dobices..... a ne glasove. I strajkujete...pa niste zasluzili ni ono sto dobijate a dobijate itekako.
  • Sulejmani

    06.03.2012 00:14
    Velika sramota za Pavličića, kako neko i da glasa za njega...
  • novosadjanin

    05.03.2012 10:33
    Ovu
    uredbu vlade je primenio samo grad Novi Sad i Nis, svi ostali su podigli plate posto su po lokalnim samoupravama plate ispod rep.proseka. A ne znam da li znate da po uredbi grad Beograd ima daleko vece plate od svih ostalih u Srbiji. Uredba je pisana sa razlikom u platama za grad Beograd, za opstine u srbiji i za druge gradove u srbiji. Pasaluk se nastavlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti