Otvoren Fejsbuk festival u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu, u okviru 18. Međunarodnog salona knjiga i 17. Izložbe umetnosti "Art ekspo", otvoren je treći Evropski Fejsbuk pesnički festival.
Na Novosadskom sajmu, u okviru 18. Međunarodnog salona knjiga i 17. Izložbe umetnosti "Art ekspo", otvoren je treći Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Treći Evropski Fejsbuk pesnički festival, za koji se prijavilo oko 350 autora iz 20 zemalja, otvoren je danas na Novosadskom sajmu, u okviru 18. Međunarodnog salona knjiga i 17. Izložbe umetnosti "Art ekspo".

Organizatori festivala su Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, a svečano ga je otvorio predsednik festivalskog žirija Simon Grabovac.

"Putem Fejsbuka se oko 130 autora prijavilo da će doći na sajam i da će uživo čitati svoje pesme", rekla je direktorka festivala Senka Vlahović-Filipov. Ona je istakla da je cilj Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala da se virtualni kontakti u oblasti književnosti pretvore u stvarnost. "Ovo je najveći godišnji skup svih onih koji na Fejsbuku pišu pesme. Svi oni će dobiti šansu da se iskažu na festivalu", istakla je Vlahović-Filipov i najavila da će sutra, drugog festivalskog dana, u Novi Sad doći sedam pesnika iz Nemačke, koji će biti specijalni gosti festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti