Rumenka: Pihtija za Ginisa

U Rumenki, selu nadomak Novog Sada, u subotu je održana 9. Pihtijada.

U Rumenki, selu nadomak Novog Sada, u subotu je održana 9. Pihtijada.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji predstavljena je pihtija duga 19 metara, koja važi za nezvaničan Ginisov rekord.

Takmičenje je održano u dve kategorije - pravljenju pihtija i pripremanju rena. Za kombinovanu pihtiju prvo mesto je pripalo Slađani Sekulić iz Novog Sada, dok je u pravljenju standardne pihtije prvo mesto osvojio Živko Rajković iz Hrtkovaca. Specijalnu nagradu za najbolju pihtiju dobila je Čelemena Vasiljevska iz Kumanova. U kategoriji pripremanje rena prvo mesto osvojila je Marijana Lončar iz Rumenke.

Na Pihtijadi su posetioci mogli da probaju i domaća vina, rakije, kulen, kobasice, slaninu, čvarke i ostale vojvođanske specijalitete.

  • Пера

    05.03.2012 12:06
    Пихтијада
    Организатору препорука да се угледају на кобасицијаду и воде рачуна о Православном календару како би манифестација надмашила комшијски ниво.
  • Peca

    05.03.2012 09:15
    @ Vegan- Hanibal
    Ovakve manifestacije su "edukativnog" karaktera, imaju za cilj, da pojedincima ukazu na njihovu intelektualnu blokadu. I tada u kameno doba covek je poceo da pripitomljava zivotinje da bi olaksao sebi lov i tako lakse opstao. Mada pojedine vrste nisu promenile nacin ishrane od tada.
  • 04.03.2012 19:26
    Е,моја браћо...
    На Теодорову суботу, у току прве недеље Часног Поста правите теревенке и славља, мрс мрсите.

    Јадно!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti