Policija proverava ugovore zaposlenih u Hitnoj pomoći

Budžetska inspekcija, inspektori rada, kao i inspekcija Fonda zdravstvenog osiguranja, već tri meseca proveravaju poslovanje, ugovore i isplatu zarada u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć "Novi Sad".

Budžetska inspekcija, inspektori rada, kao i inspekcija Fonda zdravstvenog osiguranja, već tri meseca proveravaju poslovanje, ugovore i isplatu zarada u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć "Novi Sad".

Razlog su primedbe medicinskih tehničara koji tvrde da im se više od dve godine zarade isplaćuju sa drastično umanjenim koeficijentima. Istragu je sada preuzela policija koja je odnela na proveru ugovore 150 zaposlenih, navodi Blic.

irektor Zavoda Nenad Aracki kaže da inspekcije nisu našle nepravilnosti, a smatra da iza svega stoje opozicione stranke koje na ovaj način žele da ostvare predizborne poene. - Inspekcija Fonda za zdravstveno osiguranje našla je da smo pare trošili namenski i da tu nema nepravilnosti. Budžetska i inspekcija rada takođe nisu otkrili nikakve nepravilnosti. Sada je istragu preuzela policija i pozivaju zaposlene na informativne razgovore - kaže Aracki za ovaj list i napominje da se svima plate isplaćuju po ugovoru i na osnovu Uredbe o platama.

Medicinski tehničari u ovoj ustanovi tvrde da im se od 2009. godine zarade isplaćuju po koeficijentu 13.57, iako bi trebalo da dobijaju plate na osnovu koeficijenta 15.32. Aracki to potvrđuje i kaže da su koeficijenti određeni prema stručnoj spremi.

  • Корисник ХМП

    07.03.2012 03:26
    Без штрајка, молим! Грађани нису криви!
    О какавој моралности овде говоре када су спремни да због пар % у плати штрајкују у пружању хитне медицинске помоћи. Хеј људи! Па здравство не сме да обустави рад а минимум рада је ХМП! Немојте нас замајавати! Па све и да сте покрадени - зна се ред. Постоје начини да се изборите за своја права а ова претња народу са штрајком је брутална. Која ће вас мајка детета са астмом, грађанин са ангином пекторис итд, подржати? Хајде сада поново размислите и радите бар оно што је нормално. Нису ово вама грађани скривили, па их немојте уцењивати. Мотка има два краја.
  • ne to tako

    06.03.2012 21:28
    doslo doba
    Pa u toj hitnoj tim ljudima treba orden da daju! Tamo cak i doktori rade volonterski i po 8-9 godina!Niko tamo ljudski nije placen a soliko stresan posao rade!Ubacuju se neki preko partije, mame i tate,za stalno a ostali strucniji po godinama staza nikad da budu primljeni za stalno!? Pa to tako tamo ide vec 20 godina!Ja koji nisam zaposlen u zdravstvu, nego iz gradskih prica to bolje znam nego ''nadlezni'' tamo?! Uprava napole!
  • ex dr

    06.03.2012 10:42
    slazem se
    ovde treba pustiti da se vidi sta ce istraga pokazati! i pratiti medijski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti