Niko nije nadležan za propadanje temelja na Tvrđavi

Ni tri meseca nakon havarije unutrašnje vodovodne mreže koja je ugrozila temelje Petrovaradinske tvrđave, ništa nije preduzeto kako bi se curenje vode zaustavilo.
Ni tri meseca nakon havarije unutrašnje vodovodne mreže koja je ugrozila temelje Petrovaradinske tvrđave, ništa nije preduzeto kako bi se curenje vode zaustavilo.

Prema tvrdnjama meštana Gradića, radnici "Vodovoda" su izašli na teren po pozivu i pošto su ustanovili da je do curenja došlo nakon pucanja cevi u zidu, zaključili su da nisu nadležni za kvar i otišli. Kako navode u ovom preduzeću, o havariji su obavestili "Poslovni prostor" budući da su u pitanju njihovi lokali.

Problem sa nezainteresnovanošću novosadskih javnih preduzeća je u tome što zgrada Muzeja i druge građevine na Tvrđavi nisu priključene na instalacioni tunel, već fekalije odlaze direktno u temelje i ugrožavaju istorijsko blago Novog Sada.

  • 06.03.2012 22:02
    @Lala_Neznanov
    Exit da da procent za tvrdjavu... Joj kakva glupost. To je kao kad su nam Ameri dali kredit da obnovimo most Slobode koji su srusili.
    I da... vratite je Austijancima, pa cete na Exit ici na neku obliznju livadu.
  • -

    06.03.2012 20:21
    -
    kazu/tako ljudi kazu/ da se po selima moze prepoznati cijoj narodnosti pripada vlasnik kuce prema odrzavanju fasade.

    zar je onda neko mislio ce buturovic bolje odrzavati tvrdjavu?

  • Lala_Neznanov

    06.03.2012 19:45
    Tvrdjava
    Mene vise nista ne cudi godinama. Od onda kada je zid od 200 metara nestao preko noci vise se ne brinem za Tvrdjavu. Situacija je takva kakva je i tako traje vec decenijama. Ne treba ni vas da cudi sta se desava.

    Kao sto kazu neka je vrate Becu posto kanda mi ne znamo da se ophodimo prema istorijskoj bastini koja nije deo "nacionalne istorije".

    Kada vec piminjete EXIT-ase morate znati da je "EXIT" hteo da od svake karte izdvoji procenat koji bi isao Tvrdjavi ali posto niko iz gradskih "nadleznih" institucija nije mogao da garantuje da ce taj dinar ici bas za Tvrdjavu nije se stiglo dalje od ideje.

    Iskeno mi je zao Tvrdjave ali sta bilo ko od nas moze da uradi!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti