Solarna elektrana uskoro na krovu Elektrovojvodine

Elektrovojvodina planira da na vrhu svoje poslovne zgrade postavi solarnu elektranu.

Elektrovojvodina planira da na vrhu svoje poslovne zgrade postavi solarnu elektranu.

Rukovodstvo preduzeća očekuje da će ovako poboljšati energetsku efikasnost zgrade i samim tim biti primer potrošačima. Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić kaže da je u pripremi projekat koji će zgradu Elektrovojvodine dovesti u energetsku klasu "C" iz sada nezadovoljavajuće klase "E", kroz rekonstrukciju sistema za klimatizaciju, grejanje i hlađenje. - Cilj nam je da smanjimo gubitke energije. Sa solarnom elektranom zgrada bi postala samoodrživa - naveo je Simić.

Realizacija se očekuje u narednim mesecima.

  • VdN

    06.03.2012 14:33
    IZBORIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
    A ja ću na terasu staviti reaktor!!!
  • novosađanin

    06.03.2012 08:57
    konačno
    Pročitao sam ovu vest par puta i prosto ne mogu da verujem da se ovako nešto dešava i u Novom Sadu. Retko dajem pluseve javnim službama ali ovo je za svaku pohvalu. Ideja i motiv su pravi. Na žalost ovo je trebalo da se desi mnogo ranije ali avaj, potrudite se da ovo ne bude samo reklamni potez i pročitajte malo istoriju da bi videli kad su prvi kilovati iz uglja nastali. Postidite se što vam je trebao ceo vek da makar na uzorku promenite tehnologiju, ali samo napred pokušajte da stignete ili bar da se približite ostatku civilizacije. Biti će bolje i vama i nama SAMO NAPRED.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti