Novi vrtić u Radničkoj gotov do jeseni

Novi vrtić "Radosnog detinjstva" u Radničkoj ulici trebalo bi da bude gotov do oktobra.

Novi vrtić "Radosnog detinjstva" u Radničkoj ulici trebalo bi da bude gotov do oktobra.

Novo obdanište se gradi između ulica Radničke, Stražilovske i Bulevara Cara Lazara i površine je oko 3.500 kvadrata. Gradske vlasti su ranije najavljivale da će njegovom izgradnjom biti rešene liste čekanja.

- I pored lošeg vremena radovi dobro napreduju. Do kraja aprila trebalo bi da objekat bude zakrovljen, a paralelno ćemo krenuti sa postupkom opremanja, uređenja dvorišta i prostora oko vrtića. Do oktobra objekat bi trebalo da bude spreman za useljenje - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić. - Sve investicije u oblast preškolstva su mere kojima želimo da podstičemo natalitet, jer, bez obzira na povećanje broja stanovnika u Novom Sadu, ove godine 200 dece manje je upisano u prve razrede i takva situacija se mora menjati kako bi kao društvo napredovali - smatra gradonačelnik.

Direktor  "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić kaže da će od jeseni Novi Sad biti prvi grad u zemlji koji neće imati listu čekanja. - Za ovu godinu su obezbeđena sredstva od 50 miliona dinara od strane grada, gde se planira intenzivno renoviranje postojećih objekata. U narednom periodu ići ćemo na adaptaciju i dovođenje starih vrtića u sličan status kakvi su ovi novi - rekao je Samardžić.

Novi vrtić sa 19 radnih soba moći će da koristi 460 dece, odnosno 19 grupa. Objekte "Radosnog detinjstva" trenutno pohađa preko 15.000 mališana.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Rodni, Borislav i novi vrtić''

  • maman

    07.03.2012 09:14
    nek se gradi, ali ...
    deo grada u kome se gradi školica je po strukturi stanovništva "mator" a po gustini naseljenosti "slab" (njegov žitelj sam 4 decenije). Nisam baš sigurna ali mislim da u Sonje Marinković i Vojvođanskih brigada i nema nekih lista čekanja, za razliku od N.Naselja, Klise, itd. Znači, većina roditelja će morati dovoditi decu sa udaljenosti od 5-7km, a biće u maloj prednosti samo oni kojima je to usput do radnog mesta.
  • golub

    07.03.2012 08:11
    natalitet
    Gospodine gradonačelniče ne verujem da ćete podici natalitet izgradnjom jednog vrtića za četiri godine, nego prihvatanjem predloga URS-a da se svakoj trudnici koja nije zaposlena isplaćuje nadoknada od 20000 dinara mesečno dok dete ne napuni godinu dana.
  • db

    06.03.2012 14:55
    neka mi neko objasni zašto se svako jutro prave redovi ispred vrtića u Visarionovoj automatski i ispred ulaza i pod prozorima ljudi i svi sviraju jer se prave kolone nepropisno parkiranih ljudi, zar je teško stati na prvo slobodno mesto pa makar i par stotina metara kad se već kolima dovoze deca a trebalo bi svi da idu u vrtić gde pripadaju i da im bude laka šetnja do istog i lak san onima koji žive u okolini tih istih vrtića. još pride, policija skoro svako jutro obilazi tu kolonu, puna linija, znak zabranjeno zaustavljanje, zona raskrsnice (D.Vasiljeva-Visarionova)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti