Prete generalnim štrajkom u gradskoj upravi

Za sada nema izgleda da će smanjene plate zaposlenima s nižim kvalifikacijama u gradskoj upravi biti vraćene na prethodni nivo.
Za sada nema izgleda da će smanjene plate zaposlenima s nižim kvalifikacijama u gradskoj upravi biti vraćene na prethodni nivo.

Zbog toga će nekoliko sindikalnih aktivista iz Novog Sada danas učestvovati na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu, koja je donela uredbu na osnovu koje su smanjene zarade, kaže za Radio 021 predsednik gradskog sindikata zaposlenih u upravi, Lazar Škorić. "Nije poenta u masovnosti, poenta je da ukažemo Vladi Republike Srbije na potrebu da promeni uredbu. Ovakva uredba odgovara onima koji imaju, jer im daje još, a onima koji nemaju, uzima i to malo što imaju", kaže predsednik gradskog sindikata zaposlenih u upravi.

Kao primere Škorić ističe da plate nisu smanjene u pokrajinskoj administraciji i zaposlenima u gradskoj upravi u Beogradu. On napominje da će, ukoliko u međuvremenu gradske vlasti svima u upravi ne podignu plate, sindikat od narednog ponedeljka organizovati potpunu obustavu rada.

"Štrajk upozorenja traje 10 dana. Mi smo našim poslodavcima i Vladi Srbije umesto obaveznih sedam, dali rok od još nekoliko dana. Ukoliko ne bude pomaka, ide se u generalni štrajk", kaže Škorić. On smatra da je vlast selektivnim smanjenjem plata uspela da podeli zaposlene, ali veruje da će većina potpuno obustaviti rad od ponedeljka, u slučaju da ne dođe do dogovora.

Podsetimo da je u toku štrajk upozorenja zaposlenih u gradskoj upravi, što znači da šalter sala u Gradskoj kući, matičar i druge gradske službe, svakodnevno obustavljaju rad u trajanju od sat vremena. (D.S.)

  • ns

    07.03.2012 18:44
    I ovako nista ne rade, znam od ljudi koji rade u odredjenim sluzbama, po ceo dan lencare. I drugima smanjiti plate ne samo ovima bez faksa, i oni sa faksom nista tek ne rade.
  • Nebojsa

    07.03.2012 10:49
    Gospodo draga
    Zato ne strajkujete zbog nenormalne i preobimne nikom potrebne dokumentacije,uverenja i slicnih gluposti ?
    Da li znate da grad velicine Novog Sada u vecem delu sveta ima manje od 100 zaposlenih u opstini?
    Da li znate da automatizacija sistema ,serveri ,softver i sve sto je neophodno ne kosta vise od vase sestomesecne plate ?
    Shvatate li da nam vi konkretno uzimate ono sto nije vase .
    Znate li da nikada niko vas rad nije evaluirao ?*merenje ,nivoa efikasnosti i usluge

    Da li vam je jasno da ste visak ?DS vas vise nece .Zatso ste cutali kada ste trebali da strajkujete
  • @Borko

    07.03.2012 10:27
    Evo potpis... Lala
    Jel ti sad lakse Borko ako ti je to ime.. u ovom cyber svetu ne vredi potpisivati... radio sam kod privatnika 5 godina i jako dobro znam situaciju ali nikad nisam rekao da su privatnici u pravu i da je vama lakse, nije, tesko je do zla boga, znam, ali to ne znaci da svima mora da bude tako. Ti se ljutis na radnike umesto na one koji vode celu ovu zemlju ina one zbog kojih taj privatnik moze da ti radi sta hoce. Kada bi se ti pobudio protiv privatnika, ja bih te prvi podrzao i isao gde god treba, a ne pljuvao po tebi zato sto se boris da ti bude bolje.Pa mi cak ne trazimo povecanje vec da nam vrate steceno pravo...Solidarnost je rec koju je nas narod odavno zaboravio-nazalost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti