Sarma izgradio imperiju srušivši spomenik kulture

Uhapšeni vođa novosadskog narko-klana Mićo Nikolić zvani Sarma prostor u Šafarikovoj 35 dobio je krajem devedesetih zahvaljujući vezama sa pojedinim lokalnim političarima, pokazuju policijska saznanja.
Uhapšeni vođa novosadskog narko-klana Mićo Nikolić zvani Sarma prostor u Šafarikovoj 35 dobio je krajem devedesetih zahvaljujući vezama sa pojedinim lokalnim političarima, pokazuju policijska saznanja.

Na mestu bloka koji je bio zaštićen kao spomenik kulture, Nikolić je podigao deo svoje imperije gde je smestio kafić, poslovni prostor i stanove. U jednom od njih je i sam dugo živeo u vanbračnoj zajednici sa Ljiljanom Blagojević, koja je takođe hapšena zbog droge, da bi se nedavno oženio dosta mlađom devojkom sa kojom je dobio i dete, piše Blic.

Sarma je kriminalnu karijeru započeo u Sremskoj Mitrovici, nakon čega se doselio u Novi Sad i otvorio građevinsku firmu "Blu lajn gradnja", u čijim prostorijama je u ponedeljak i uhapšen. Tokom osamdesetih sarađivao je sa najvećim dilerom heroina u to vreme Mehmedom Alijom Karakafom, koji je kasnije snabdevao i zemunski klan.

U Nikolićevom "mercedesu" je 2001. godine na Voždovcu ubijen Ivica Jovanović (32) iz Bijelog Polja, a za ovaj zločin osuđeni su pripadnici zemunskog klana.

Nikolić je za saradnike i dilere birao isključivo ljude koji nisu imali problema sa zakonom. Niko od njegovih saradnika, čiji je zadatak bio da prevoze drogu sa Kosova, sve do ponedeljka nikad nije hapšen.

  • forkapa

    09.04.2012 21:11
    POPOVICA
    gde je sada privredni kriminal da utvrdi poreklo novca, ili da vidi da li će kupci stanova dobiti svoje PRLJAVE STANOVE NAPRAVLJENE OD PRODAJE DROGE.
  • sale novosadjanin

    12.03.2012 08:00
    @VdN -naucnik
    ti si blizu nobelove nagrade !
    objavi i patentiraj recept,kako banacanin pravi bosanca !
    mislim da ce naucniku koji je otkrio dna oduzeti nobelovu nagradu !
  • Urbanista

    12.03.2012 06:47
    Kako ono bese?
    Kako ono bese da se zove direktor Urbisa? Ko ga i kada dovede na to mesto i sta ga preporucuje da tu o(p)stane? Ko je te imeperije ozvanicio i pod kojim uslovima? Ko je usvajao urbanisticke planove i legalizovao imperije, doline, velelepne gradjevine itd. i tsl?
    Ko je za 100, 500, 1000 Eura(maraka) pokrivao te imperije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti