Novosadske sahrane ubuduće i preko video-linka

Gradsko pogrebno preduzeće "Lisje" planira uvođenje nove usluge, pa će tako oni koji kupe pravo prisustva na internet kanalu ovog preduzeća moći uživo da prate sahrane.
Gradsko pogrebno preduzeće "Lisje" planira uvođenje nove usluge, pa će tako oni koji kupe pravo prisustva na internet kanalu ovog preduzeća moći uživo da prate sahrane.

Kako navode u "Lisju", radi se o praćenju trendova jer ova usluga postoji u svetu već dugi niz godina kao deo redovne ponude pogrebnih preduzeća.

Iako neki samu ideju slikanja i snimanja sahrana smatraju morbidnom, sociolozi kažu da ova ponuda i nije toliko kontroverzna. Kako sociolog Bojan Panaotović kaže za "Blic", savremene tehnologije omogućavaju ovakve stvari, a zainteresovanih rođaka i prijatelja koji ne mogu da dođu na sahranu voljenih osoba će u svakom slučaju biti.

U "Lisju" navode da još ne mogu da preciziraju kada će ova usluga biti uvedena, kao i da sve zavisi od rezultata ankete koju planiraju da sprovedu.

  • Djordje

    11.03.2012 18:29
    Ima i prečih stvari!
    Tatinoj rodjenoj setri i zetu je pao spomenik, prilikom sahranjivanja u susednu parcelu! Radnici su ga "sklonili" na sigurno, do proleća, kada će ga "vratiti" na mesto! Prošla godina, prošle 2, e kad je prošla treća, moj otac uzme kamenoresca i naparavi nov spomenik, jer je onaj koji je pao, "nestao" iste zime!!! Naravno platili i sve takse kao da smo mi srušili i odneli spomenik!
  • Novosadjanin

    08.03.2012 12:43
    Zapitajte se malo o sebi
    Prvo....koliko sam ja skontao sprovedena je anketa, a ne donesena odluka o uvodjenju ove odluke.
    To sto ovaj portal od naslova pravi senzaciju je skroz druga stvar.
    Drugo...govorite o bolesnim ljudima, a ne zapitate se kakve komentare ostavljate ovde.
    U redu je da se kaze, ne odobravam , ili ne svidja mi se....sve ostalo je pomalo degutantno ...tipa komentara vezano za Lazu Lazarevica.
    Ova praksa postoji u svetu jako dugo, i stoji kao mogucnost, a na vama je da izaberete da li zelite ili ne zelite da koristite ovu opciju.

    Zao mi je sto ima toliko isfrustriranih novosadjana kojima je zanimacija pljuvanje drugih.

    Zalosno...
  • Jazz

    08.03.2012 10:20
    Meni je ipak ovo pomalo bolesno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti