Danas uručenje nagrade Vojvodini za strane investicije

Zvaničnici Vojvodine danas će u Kanu primiti nagradu kao četvrta destinacija na listi 10 najefikasnijih gradova i regiona za strane direktne investicije, po troškovima ulaganja.

Zvaničnici Vojvodine danas će u Kanu primiti nagradu kao četvrta destinacija na listi 10 najefikasnijih gradova i regiona za strane direktne investicije, po troškovima ulaganja.

Kako je saopštio Pokrajinski sekretarijat za informacije, nagradu će primiti predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP fond) Branislav Bugarski.

Konkurs "Evropski gradovi i regioni budućnosti" raspisuje magazin "FDI intelidžens" (FDI Intelligence) i deo "Fajnenšl tajmsa" (Financial Times), koji analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju za biznis. Lista gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi.

Ocenjivane su kategorije ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima. Kako se navodi, Inđija i Sremska Mitrovica osvojili su na konkursu drugo i treće mesto po kriterijumu troškova ulaganja, dok je Subotica zauzela deseto mesto u kategoriji najboljih strategija gradova.

  • serpiko

    08.03.2012 23:26
    Pogledajte samo obode našeg grada, nema ni jedne fabrike, ostale su samo napuštene zgrade fabrika iz doba socijalizma. Pitam se gde će se narod zapošljavati kad ništa ne proizvodimo.
  • vox populi

    08.03.2012 23:23
    A šta je sa glavnim gradom Vojvodine? Investitori u širokom luku zaobilaze Novi Sad a za to je kriva aktuelna gradska vlast.
  • raul

    08.03.2012 22:02
    kakave investicije je to ova vlast dovela u ns ,tri godine nista,cak sta vise investitori nas zaobilaze u velikom luku.moramo da menjamo nesto ne moze se vise ovako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti