Supstancu na distancu

Do kraja marta otvoren je konkurs za kratak amaterski film pod nazivom "Supstancu na distancu", a na temu prevencije zloupotreba alkohola i droga.

Do kraja marta otvoren je konkurs za kratak amaterski film pod nazivom "Supstancu na distancu", a na temu prevencije zloupotreba alkohola i droga.

Na konkursu koji je raspisao Institut za javno zdravlje Vojvodine mogu učestvovati mladi od 13 do 27 godina, a uslov je da film bude trajanja do tri minuta. Žanr je slobodan, a može se snimati amaterskom kamerom, fotoaparatom ili mobilnim. Radove treba dostaviti na DVD-u na adresu: Institut za javno zdravlje Vojvodine, Centar za promociju zdravlja, Futoška 121, sa naznakom "Za nagradni konkurs".

Nagrade se dodeljuju u tri uzrasne kategorije (učenici VII i VIII razreda osnovne škole, učenici srednje škole i studenti), a nagrade su kamere i fotoaparati. Pobednički filmovi će biti snimljeni na DVD-u zajedno sa edukativno dokumentarnim filmom "Supstancu na distancu", namenjen mladima uzrasta od 13 do 18 godina. Taj svojevrsni DVD udžbenik će biti distribuiran svim osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu, kako privatnim tako i državnim i biće uključen kao nastavno sredstvo.

Obrazac za konkurs i dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu www.chillout.in.rs i www.izjzv.org.rs.

Konkurs se odvija u okviru aktivnosti projekata "Supstancu na distancu" koji Institut za javno zdravlje Vojvodine realizuje pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo i u saradnji sa Gradskom komisijom za borbu protiv droga i udruženjem garađana "Chill Out" iz Novog Sada. Brojevi telefona u Institutu za javno zdravlje za dodatne informacije su 4897-876, 4897-867 ili 4897-857.

  • 07.03.2012 23:20
    Do kada traje konkurs? Samo treba usetati sa kamerom na Exit i eto filma. U svakom kadru se moze videti uticaj razlicitih supstanci. Za hardcore varijantu je potrebno na isti nacin snimati u Exitovom kampu - bolje je osvetljenje, a se moze videti i konzumacija uzivo.
  • Ana

    07.03.2012 18:47
    Čemu ljutnja?
    Nekad mi se čini da ne postoji pozitivna stvar koja uz malo "truda" ne može postati svoja suprotnost. Ako je konkurs - neko tu "nešto mlati", ako nema konkursa - "nikoga nije briga", ako je slogan tradicionalan - "što nije moderniji", ako ne mogu da učestvujem - "ko je odredio kriterijume" itd. Tužna je istina da je ovakvih akcija premalo s obzirom da su svi podaci poznati.
  • Jasta

    07.03.2012 16:25
    Ja se slazem da stimulanse treba dekriminalizovati. Zasto? Pa nisu krivi stimulansi sto ih ljudi zloupotrebljavaju, to je kao kad bi rekli da je kriva lopata sto je zavrsila na tudjim ledjima. Covek je kriv. On je taj koji od toga pod okriljem ilegale pravi od toga biznis, krade, laze i pravi probleme. Ako pogledamo malo bolje, u drzavama gde je dekriminalizacija na snazi - narkomanija je u padu, kriminal je opao, a kolektivna svest raste. Porez na iste donosi ogromne prilive drustvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti