FOTO: "Estrogen" u Pozorištu mladih

Premijera predstave "Estrogen", rađene po motivima filma "Lejdis" Andžeja Saramonoviča, zakazana je za petak, 9. mart, u Pozorištu mladih.
Premijera predstave "Estrogen", rađene po motivima filma "Lejdis" Andžeja Saramonoviča, zakazana je za petak, 9. mart, u Pozorištu mladih.

Reč je o svojevrsnom nastavku "Testosterona", predstave za koju u Pozorištu mladih kažu da je skrenula pažnju i vratila publiku u taj teatar. Radoje Čupić, koji potpisuje tekst, režiju, scenografiju i izbor muzike, kaže da je povezao dve predstave tako što su muški likovi u "Estrogenu", likovi iz "Testosterona".

"Biće mi zadovoljstvo da vidim šta se desilo s tim likovima posle nekog vremena. A oni koji nisu gledali "Testosteron" oni će gledati ovu priču nezavisno od toga, potpuno slobodno i neopterećeno. "Estrogen" je nešto stilski drugačiji u odnosu na "Testosteron" i, ako smem to žanrovski čisto da izrazim, u pitanju je romantična komedija", kaže Čupić.

Radnja predstave koja se bavi muško – ženskim odnosima smeštena je u našoj sredini. Marina Cinkocki igra Maju, vlasnicu galerije i ženu bogatog biznismena, Marija Mitrović tužiteljku Gocu, Jelica Gligorin igra Vlastu, razvedenu profesorku Prirodno-matematičkog fakulteta, Višnja Obradović – Dunju, koja samo što ne završi menadžment, Jovana Stipić – Kaću, koja radi kao PR, a Slavica Vučetić – Sandru, koja radi na sebi.

Čupić ukazuje na neopravdano zapostavljanje komedija na teatarskim repertoarima poslednjih godina, ocenjujući da je to posledica odnosa uprava pozorišta i kritike, koje komediju smatraju nižim žanrom namenjenim prostom narodu.



"Znate kakve su nam pozorišne sezone poslednjih godina. Trči – trči pa neka predstava koja može da se gleda normalno, koja je zanimljiva i koja zapravo zaslužuje pažnju, bez obzira što nije komedija i bez obzira što misli o jako velikim, teškim i dubokim temama. Eto mi se bavimo ovom površnom temom, na površan način da tako kažem. Zabavićemo se, a koliko je to površno ili duboko, to će publika svojom posetom pokazati", smatra Čupić.

Pretpremijera "Estrogena" zakazana je za četvrtak, 8. mart, u 20 časova, premijera je sutradan u isto vreme, a prva repriza biće 20 marta. Ulaznica košta 400 dinara. (D.S.)

  • rolerns

    10.03.2012 11:19
    biovido
    odlična predstava odlični glumci uvek aktuelna tema odlična publika divno veče posle otišli na pivo u pab odlično pivo stop
  • Stefanija

    09.03.2012 11:19
    Preporuka
    Sinoc sam gledala.Predstava je fantasticna. Preporucujem svima da je pogledaju. Uzivace sigurno.
  • @Anonimus #1

    08.03.2012 15:25
    Jesi li se sad ispraznio/la?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti