Zapalila se trska u Futogu

Energetski info centar saopštio je danas da je oko podneva u Futogu došlo do požara na velikoj površini pod trskom u blizini Dunava i vikend naselja Čerevićka skela i da on "nije nastao spontano".
Energetski info centar saopštio je danas da je oko podneva u Futogu došlo do požara na velikoj površini pod trskom u blizini Dunava i vikend naselja Čerevićka skela i da on "nije nastao spontano".

Vatra se u jednom trenutku proširila oko betonskih stubova na kojima se nalaze strujni vodovi, čime su direktno ugroženi životi i bezbednost ljudi, koji žive u neposrednoj blizini.

Izazivanjem ovakvih požara direktno se ugrožavaju zdravlje i životi ljudi, ali i vrsta kojima su zapaljene površine prirodna staništa, a paljenjem zemljišnih površina uništavaju se kultivisane biljke i forsiraju korovske vrste, navedeno je u saopštenju.

"Vreme je da se stane na put primitivizmu i neobrazovanosti, a posebno ugrožavanju života i zdravlja stanovništva ovakvim neodgovornim ponašanjem. Požar nije nastao spontano pa pozivamo nadležne da savesno rade svoj posao u skladu sa zakonima i da se utvrdi odgovornost za ovo delo", poručeno je iz Energetskog info centra.

  • Geng

    08.03.2012 12:39
    Energetski info centar
    Bilo bi dobro kada bi "Energetski info centar" ili neka druga dušebrižnička organizacija brinula i o ljudima koliko brine o trsci, pticama, divljim svinjama...

    Naša deca svakog dana treba da žive pored te zapuštene sada već močvare. Iz koje ih svakog trenutka može napasti divlja svinja ili neka druga krupna divljač, ali za to nikog nije briga.

    I moja kuća je jedna od onih koje su ugrožene ovim neodgovornim ponašanjem, i to svakako moram osuditi ali bi bilo lepo videti nekog od odgovornih za isušeni ribnjak kako preuzima odgovornost za sve ono što se na toj parceli dešava u proteklih nekoliko godina.
  • Ilija Cvorovic

    08.03.2012 07:28
    nego sta
    Tako je Djuro brate!! Reci ti njima :)
  • Prirodnjak

    08.03.2012 06:36
    @FYO
    Nisu sve ptice selice.
    Trska predstavlja idealno stanište mnogim životinjama i pticama. U trsci zaklon imaju i fazani, i jarebice, patke...J4hNxda ne redjam dalje. Takodje, u trsci borave i divlje svinje, srneća divljač, sakriva se po obodu trske zec...
    Paljenjem trske se uništava i rasteruje divljač, koja onda ostaje nezaštićena od lisica, šakala i pasa lutalica.
    Ljudi koji razmišljaju pametno, lepo poseku trsku, i iskoriste je kao odličan izolator u gradjevini, npr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti