Novosadski taksista vratio izgubljeni novčanik

Novosadski taksista Saša Rokvić (28) vratio je vlasniku novčanik koji je pronašao na zadnjem sedištu svog taksija, u kojem je bila kartica sa navodno 28.000 evra, kao i 18.000 dinara.
Novosadski taksista Saša Rokvić (28) vratio je vlasniku novčanik koji je pronašao na zadnjem sedištu svog taksija, u kojem je bila kartica sa navodno 28.000 evra, kao i 18.000 dinara. Kasnije se ispostavilo da su sredstva sa kartice bila namenjena za veternički Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Rokvić kaže da je odmah nakon što je uočio novčanik potražio ličnu kartu i zaprepastio se kada je video debeli svežanj novčanica, odnosno 18.000 dinara. U novčaniku je, prema rečima vlasnika, pored bankovne kartice, bio i papirić sa zapisanom šifrom za podizanje novca.

Za to vreme, čovek kome je novčanik ispao zaustavio je njegovog kolegu iz udruženja Radoslava Kukića i pitao ga kako da dođe do vozača u čijim kolima je izgubio novac namenjen deci, prenosi novosadska štampa. Kukić je uspeo da dođe do Rokvića, koji kaže da mu je laknulo kada je saznao da ga je pronašao čovek koji je izgubio pare.

"Zaista nisam nijednog momenta pomislio da zadržim novac. Tako sam vaspitan i u svakom momentu želim pre svega da imam mirnu savest. Ono što čini svakoga čoveka jeste njegovo dostojanstvo i poštenje", navodi Rokvić.

Prema njegovim rečima, starija žena koja je sledeća ušla u automobil je takođe bila poštena jer je mogla da prećuti i uzme novčanik.

  • Lili

    11.03.2012 16:25
    Bravo, Sajo! :)
  • mila

    10.03.2012 19:11
    cestitamo postenom coveku...kojih je danas malo
    svedoci smo teskog vremena i retkost je cuti za ovakvo veliko delo. nadam se da je sasa moje gore list /cini mi se zbog prezimena/ pa da speremo ljagu koju nam lale pripisuju da smo najgori-mi dodjosi za sve smo im krivi. licno sam dva puta nasla novcanik, dokumente i sve vratila ali mi je bog vratio dobrim i imam sve. zdrava sam, zivim pristojno, ponosno i posteno zivim i ne treba mi tudje. meni se uvek dobro dobrim vratilo i kad god sam u prilici pomognem iako mnogi to ne zasluzuju ali sam najdraza komsinica, najbolja prijateljica i pravi ljudi me cene zbog mene takva kakva jesam. zato dragi sasa rokvicu cestitam ti sto si ostao Covek u ovim teskim vremenima! tebi i tvojoj porodici svako dobro od srca ti zelim.
  • Sinke

    09.03.2012 07:07
    Pronalazac
    ...postenom pronalazacu 10% od ukupne sume. "...dobio sam 60 komada jaja-svezih..." :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti