Performans "Stop nasilju nad ženama"

Performans "Stop nasilju nad ženama", povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta, biće održan danas ispred kasarne "Arčibald Rajs" u Futoškoj 54.

Performans "Stop nasilju nad ženama", povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta, biće održan danas ispred kasarne "Arčibald Rajs" u Futoškoj 54.

Cilj performansa je da ukaže na problem nasilja nad ženama. "Savremena istorija čovečanstva sve više jeste istorija ratova i ubijanja, a sve manje istorija razvoja i napretka u svim oblastima ljudskog delovanja. U toj i tako koncipiranoj istoriji, žene su one koje su zapostavljene, koje ne učestvuju u odlučivanju. Militarizam je ideologija društva koje podržava nasilje u cilju rešavanja sukoba, ali i ideologija društva koje funkcioniše na principima kontrole i zloupotrebe moći, traži poslušnost i bespogovorno izvršavanje naredbi, ne dozvoljava kritičko mišljenje, već ukalupljenost u mačizam, seksizam, ksenofobiju i homofobiju", navodi se u saopštenju organizatora.

Performans ispred kasarne počinje u 15 sati. Kampanja protiv nasilja nad ženama "Odluči se, ustani, pobuni se!", koja je počela 1. marta, završava se 9. marta, kada će u centru Novog Sada tačno u podne biti izveden performans "Upotrebi svoju silu drugačije". Organizatori su Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi i Umetnička grupa Baza u saradnji sa Društvenim centrom.

  • Циркус

    08.03.2012 11:55
    Кад кажу милитаризам - мисле на САД или празну касарну у Футошкој?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti