Garden picerija domaćina Mileta Pice: Kvalitetni sastojci za vrhunski užitak u prijatnoj atmosferi

Picerija Garden je nadaleko poznata po vrhunskim picama iz peći a njen osnivač Milorad Stošljević, čuveni Mile Pica, rado je viđen domaćin i sagovornik na sve teme, od hrskavosti testa do poezije.
Garden picerija domaćina Mileta Pice: Kvalitetni sastojci za vrhunski užitak u prijatnoj atmosferi
Foto: 021.rs
Sve je počelo davno, a tako u pričama o tradiciji i kvalitetu uvek i počinje. Jedan 19-godišnji mladić, pun optimizma, snova i planova, otvorio je vrata svog stana gatari. I, poče' ona da mu gata, da mu sreću kaže.
 
Ipak, proročanstvo je samo jedna romantična vizija u koju često niko i ne poveruje, ali u posvećenost ovog, nadaleko priznatog domaćina, tada mladića na početku svoje karijere, uverili su se mnogi.
 
Priča o prvoj napravljenoj pici u Novom Sadu, 1973. godine, prožela se u dva veka, kroz sve generacije Novosađana i gostiju iz celog sveta, pisaca, pesnika, popularnih pevača i drugih poznatih ličnosti.
Od osmišljavanja prvog testa za picu do današnjeg menija, picerija "Garden" je uvek poštovala pravila kvaliteta, inovativnosti i domaćinskog pristupa u ugostiteljstvu i kulinarstvu.
 
 
Tako se danas u bogatom meniju "Garden" picerije, osim varijeteta najraznovrsnijih pica, mogu pronaći i avokado tost, proteinske palačinke, potom specijalna pica koju je kreirao upravo domaćin Mile, a tu su i zdrave salate, potaži i supe, kao što je supa Italijansko venčanje (Italian wedding soup) i neizostavni "gurmanski" biftek.
 
Varijeteti pica u piceriji Garden i "Italian wedding soup" (foto: 021, Biljana Ranisavljev)
 
Kada su u pizeriji "Graden" kod Mileta pice osmišljavali i širili meni, njegove ćerke su napravile čitav niz "zdravih" pica na testu od karfiola, sa bezglutenskim i proteinskim varijantama, i tako nastavile tradiciju inovativnosti koju je započeo njihov otac.
 
"Osećamo veliku odgovornost za zdravu ishranu naših gostiju i zato se trudimo da naša pica bude napravljena na što kvalitetniji i zdraviji način", poručuju u "Garden-u" gde gostima nude i proteinsku picu, picu sa testom od čia semenki, ali i mogućnost da i sami budu pica majstori i da od sastojaka prvoklasnog kvaliteta kreiraju svoju, autentičnu picu. Kompletan jelovnik picerije "Garden" možete pogledati OVDE.
 
 
U "Garden-u" kažu da je njihov pristup omogućio gostima da uživaju bez "griže savesti" jer pica koju oni osmišljavaju i prave, nikada nije bila takozvana "brza hrana", već, naprotiv.
Pica u "Garden-u" je brižljivo osmišljen gurmanski zalogaj sa prvoklasnim sastojcima koja iz tradicionalne peći na drva stiže na vaš astal u najkraće moguće vreme.
 

Pica iz tradicionalne peći na drva (foto: 021.rs)
 
O sastojcima Miletove pice kao što su najkvalitetnije brašno, sir i vrhunsko maslinovo ulje, pršuta, mortadela, burata, sveža rukola i bosiljak, mocarela i neizostavni pelat - rado se govori ali se često ne stiže - jer je pica toliko ukusna da se brzo pojede.
 
  
Pizza Prosciutto
 
U Gardenu su nedavno osmislili i specijalno mesto za venčanja, proslave, punoletstva i rođendane. Od najmlađih pa do "zlatnog doba". Sada svi imaju mesto koje okuplja porodice i prijatelje. To je poseban ambijent za obeležavanje najvažnijih životnih datuma.
 
        
Sala za proslave u piceriji "Garden" (foto: Biljana Ranisavljev)
 
Tokom zavidne, 50-godišnje ugostiteljske karijere, Mile pica je neumorno radio, ali i razmišljao o tome kako da Novosađanima i gostima iz regiona ponudi najkvalitetniju i najukusniju picu u prijatnom ambijentu.
 
Prepoznaće se u ovoj priči i oni koji su sa njim prvi hleb mesili i oni koji su s prvim petlovima s njim brašno istovarali, i oni koji su mukotrpno pronalazili pravi recept za picu i oni, poznati, koji su svoj život vezali za ovog čoveka verujući u njegovu pionirsku poslovnu ideju koja se zasnivala na zakonitostima 'životnog' kulinarstva.
 
  
 
Tri začina koja su dominirala i koja i dalje određuju njegovu biografiju su: vizija, neodustajanje i posvećenost. A sva tri, sigurno su ušuškana u ljubav prema životu, ljudima i kvalitetnom zalogaju.
 
Koliko ljudi je stalo u beskonačne sate, dane, mesece i godine druženja, razgovora i uživanja, Od onih koji su grickali, pijuckali i pevali, nastajali su bezvremeni stihovi i knjige koje su tako inspirisani pisali. U zvezde se vinuli pa ipak na nogama, čvrsto sa Miletom stajali.
 
 
Do onih koji su uvek gledali i pratili nove trendove i "gde je sada dobro da se pojede i popije", do onih koji su s oduševljenjem i nestrpljenjem čekali da iz peći izađe taj čuveni italijanski specijalitet za koji su tek tada i čuli.
 
Jedan ceo grad pa i malo više od toga. Sve ih je za stolom okupljala kvalitetna i s ljubavlju napravljena pica, dovedena do majstorskog umeća. Domaćinska kod domaćina - Mileta pice.
 
Knjigu će, kaže, jednog dana možda i napisati. A biografi njegovog uspeha su, pre svih, njegova porodica, prijatelji, njegovi gosti i komšije. Ima tu i putnika namernika koji u Novi Sad dolaze samo s jednim ciljem - da uživaju u autentičnoj italijanskoj pici u toploj atmosferi picerije "Garden" u Novom Sadu.
"Garden" picerija, nalazi se u jednom od najstarijih novosadskih sokaka, u ulici Vase Stajića 27, gde se u prijatnom i domaćinskom ambijentu pune i stomaci, ali i srca gostiju.
 
Sačuvati prirodnost, skromnost i želju za životom, voditi se poštenjem i kvalitetom, to je zapravo uspeh koji samo retki umeju da ostvare. I za ovog domaćina u priči - granice ne postoje.
 
Jer, sve se za domaćinskim stolom može osmisliti, umesiti i začiniti, kod legendarnog Mileta pice.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti