VIDEO: Identifikovane osobe koje su palile zastavu Vojvodine

Novosadska policija je identifikovala dve osobe koje su u nedelju zapalile zastavu Vojvodine i pisale grafite podrške Ratku Mladiću.

Novosadska policija je identifikovala dve osobe koje su u nedelju uveče zapalile zastavu Vojvodine i pisale grafite podrške Ratku Mladiću.

Priveden je S.B. (42) iz Novog Sada, a za drugom osobom se traga. S.B. se tereti da je pisao grafite, a tužilaštvo je to okvalifikovalo kao oštećenje tuđe stvari, što se goni po privatnoj tužbi. Od njega je uzeta izjava i njegovi podaci koji će biti prosleđeni skupštini stanara zgrade na kojoj su grafiti ispisani.

Traga se i za drugom osobom koja se sumnjiči da je zapalila zastavu Vojvodine. Tužilaštvo se, međutim, kako se nezvanično saznaje, povodom paljenja zastave izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, jer nije reč o državnom simbolu, prenose Novosti.

Aktivisti ekstremističkog pokreta SNP "Naši" u nedelju su spalili zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu zgrade na Bulevaru oslobođenja 23 na kojem su u novembru čelnici LSV-a i SPO-a prekrečili veliki mural sa njegovim likom.

"Naši" su naveli da su zapalili, kako su je nazvali, autonomašku zastavu u čast rođendana Ratka Mladića. Grafit "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale", kao i šabloni sa likom haškog pritvorenika ispisani su na zgradi koja se nalazi u neposrednoj blizini novosadske Policijske uprave. Grafit je prekrečen u ponedeljak pre podne.

SNP "Naši" su saopštili da su u subotu počeli obeležavanje Mladićevog rođendana pokretanjem akcije "Đeneralizacija", a u saradnji sa udruženjem "Ultra četnici".

Komentari 135

  • sale novosadjanin

    16.03.2012 15:12
    @pero
    borim se iz svoje kuce pre koje sam 9 godina bio potstanar.
    zalozili smo stan mojih i stan zeninih roditelja kako bih razvio posao.
    vojvodina jeste gubernija zato sto od 100 ostvarenih dobija 7 dinara nazad.
    vojvodina jeste rudnik jer poseduje sve prirodne resurse koje je bgd,mne i bih mafija rasprodala a vojvodina dobila 5%.
    vojvodjanske njive su budzasta kupili stranci,novopridosli i ovdasnji bgd,mne i bih poltroni.
    kada se bude radila revizija stecenog bogatstva od 1989-videces da sam u pravu.
  • Pera

    16.03.2012 07:15
    @Sale Novosadjanin
    Kao prvo uzasno me nerviraju izjave Vojvodina gubernija , rudnik zlata, dodjosi i slicne izjave dusebriznika.
    Svi vi koji se za napredak Vojvodine borite iz stanova kupljenih prodajom poljoprivrednog zemljista iste te Vojvodine pravi ste krivci za "propast" Vojvodine. Izboricemo se mi sa Beogradom ako je to problem ali kako sa se izborimo sa neradnicima. Rudnici zlata koje pominjes su Vojvodjanske njive a tebe tu nema SIGURNO. I jos nesto. Ako si Novosadjan to neznaci i da si Vojvodjan.
  • 16.03.2012 06:48
    Briga
    Vidim da su velikosrpski dusebriznici opeceni kada nisu u pravu i da ne mogu da progutaju gorku pilulu minulog nerada. Najlakse je nesto unistavati,a da malo uloze volje i napora makar tu svoju decu da vaspitaju. Ne branim nijednu vladajucu koaliciju, svi smo svesni da se samo presipa iz supljeg u prazno i mazu oci sa glupostima. Ali to ne znaci da treba praviti haos i gluposti!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti