Zbog štrajka Gradske uprave samo hitni slučajevi

Zbog generalnog štrajka u gradskoj upravi, Novosađani mogu obaviti određene poslove samo u hitnim slučajevima.  
Zbog generalnog štrajka u gradskoj upravi, Novosađani od danas ne mogu da obave poslove kod matičara, overe dokumente u nekoj od šalter sala, obrate se službenicima u mesnim kancelarijama ili gradskim upravama, a gradske inspekcije i komunalna policija ne izlaze na teren.

Ipak, u hitnim slučajevima građani mogu obaviti određene poslove, kaže za Radio 021 predsednik sindikata zaposlenih u gradskoj upravi, Lazar Škorić. - To se odnosi na smrtni slučaj, ranije zakazano venčanje, rođenja ili je stranka došla sa strane zbog ranije ugovorenih obaveza - kaže Škorić.

Da li će i u slučajevima za koje u sindikatu procenjuju da nisu hitni, građani moći da obave poslove u gradskoj upravi, zavisi od načelnika tih uprava, kaže on. Prema njegovim rečima, načelnici vrše protivzakoniti pritisak na radnike koji neće da rade i menjaju ih onima kojih to hoće. Ipak, reporter Radija 021 se uverio da Novosađani za sada uglavnom nisu u mogućnosti da obave planirane poslove u gradskoj upravi. To nam je potvrdio i Novosađanin Milan Vucić koga smo zatekli ispred šalter sale na Trgu slobode.

On kaže da nije znao za štrajk, a zbog nemogućnosti da na vreme uplati taksu biće mu zaračunata kamata na dugovanja zbog kojih je jutros došao. "Nisam znao za štrajk, pa sam došao da izvadim listu dugovanja. Razumem ja njih što štrajkuju, ali meni će već danas ići kamata jer nisam uplatio kad treba, i ići će mi svaki dan dok oni budu štrajkovali", kaže Vucić za 021.

Problema ima i u šalter salama policije, jer i tamo radi deo radnika gradske uprave. Oni su svojevremeno pozajmljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi se rešio problem velikih gužvi tokom izdavanja ličnih dokumenata.

Za sada nema naznaka da će štrajk biti prekinut, ali su u sindikatu zaposlenih u gradskoj upravi izrazli spremnost za kompromis, odustajući od zahteva za dupliranjem zarada za sve zaposlene i pristajući na povećanje plata od 15 odsto. Podsetimo da je generalnom štrajku prethodio štrajk upozorenja, zbog odluke Vlade Srbije da smanji plate delu zaposlenih u administraciji. Kao dodatni razlog nezadovoljstva u gradskom sindikatu ističu da takva odluka Vlade, nije primenjena u pokrajinskoj administraciji i beogradskoj gradskoj upravi.

  • LUJ XVI

    14.03.2012 11:20
    Sve pohvale za predsednika Skupstine Grada!!!
    Nek se ugleda Gradonacelnik na Aleksandra Jovanovica koji stiti intere svojih radnika /inace gradjana Novog Sada/. A videcemo ko ce setati gradom pognute glave posle izbora? Sve ce se pokazati posle izbora 6.Maja!?
  • alan ford

    13.03.2012 16:36
    strip junak
    Rodni je sada postao junak stripa. Šta se desi kada Rodni otme pare? Postaje SUPERHIK uvek spreman da otme sirotinji i da bogatima!!!
  • maja

    13.03.2012 12:53
    vozaci
    E, zaboravih da napomenem da su vozaci odbili da rade , jer su i njima smanjene plate pa su gospoda funkcioneri iznajmili vozace od drugih firmi.
    Za to para ima? Sramota....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti