Zbog upada u prostorije LSV, ponovo uhapšen aktivista "Naših"

Aktivista Srpskog narodnog pokreta Naši Stefan Petrović, koji je osuđen na 15 dana zatvora zbog paljenja  zastave Vojvodine, ponovo je uhapšen danas u 10.40 zbog  upada u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Aktivista Srpskog narodnog pokreta Naši Stefan Petrović, koji je osuđen na 15 dana zatvora zbog paljenja  zastave Vojvodine, ponovo je uhapšen danas u 10.40 zbog  upada u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Podsetimo, Petrović je u pratnji nekoliko ćelavih momaka ušetao u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine i predao aktivistima ove stranke koji su se tamo zatekli  zastavu Pokrajine koju je u nedelju uveče zapalio. On je u centralne prostorije Lige na Trgu mladenaca upao odmah nakon što ga je Prekršajni sud u Novom Sadu osudio zbog incidenta na kaznu od 15 dana zatvora i 25.000 dinara, pa je sa sobom poneo i to rešenje i uplatnicu na pomenuti iznos. Potpredsednica Lige Aleksandra Jerkov navodi da je upad prijavljen policiji i dodaje da aktivnostima ovih ekstremista treba da se bave istražni organi, a ne političke stranke.

"Ja ne vidim kako neko ko ne poštuje Ustav i sudove ove zemlje može sebe da naziva patriotom, ali to je u svakom slučaju organizacija koju ne smatramo legitimnom političkom opcijom. Njih je policija već označila kao fašističku i neonacističku grupaciju, i sada očekujem da nadležni urade svoj posao", kaže Jerkov za 021.

Snimak pod nazivom "Jednom Čanku za sećanje dugo" je na sajt Jutjub okačio Beograđanin Igor Marinković, i sam ranije hapšen zbog slanja saopštenja "Za rasno čist Beograd". Pismo poslato na preko 50 adresa medijskih kuća je bilo namenjeno kao podrška gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu nakon iseljavanja romskih naselja koje je potpisao kao aktivista zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj.

On je najavio da će se advokati ove organizacije žaliti na presudu Petroviću, kao i da će aktivisti ove ekstremističke organizacije u više gradova organizovati javno spaljivanje zastave Vojvodine. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

Komentari 144

  • 17.03.2012 14:44
    VES masina
    ..zivi duze uz KALGON ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=jGd-4G4gf6g

    ahahahahhaha
  • 16.03.2012 22:08
    @pa nije upao
    Pa nije upao.
    Ali je svrha posete, pretnja.
    Ako stvarno to ne vidite, iako ste uzeli u obzir ko su ti mladici i sta predstavljaju, onda ste ili slepi ili tako nesto namerno izjavljujete.
    Mali je kriminalac, kaznjavan je ista tu ima da se prica.
    Nije neka bakica sa ulice koja je donela cvece ili pisanu kritiku. Ovo je direktna pretnja, a kako bi to potvrdili imaju i vidoe snimak (gore). Razmislite zasto je to sve uopste i snimano.

    Poslusajte i govore tih manijaka.
    Pa pogledajte u kalendar i zapitajte se "dokle".
  • 16.03.2012 21:59
    @pantelija
    Anonimous-a ima vise jer ti se to ime automatski dodeli ako nista ne ukucas, tak oda ubuduce znate o cemu se radi.

    "Da li ti znaš šta si napisao na ovoj stranici?
    Koje fašističke komentare?
    Pa u normalnoj državi (uređenoj) bio bi odmah uhapšen.
    Širiš neskrivenu mržnju prema svima koji ne dele tvoje fašističke stavove, odnosno prema svima koji poštuju zakone ove zemlje."

    I ja postujem zakone ove zemlje, da ih ne postujem ne bih kuckao komentare, vec bi bio na ulici i lomio im noge.Ovo,dragi Pantelija, nije normalna drzava. A kad te ti isti fasisti natakare na ulici, ti sve po zakonu, kad ti izbodu familiju ili prijatelje, ti po zakonu. Pa kad ih puste za 15 dana i smanje im kazne, ti ces biti srecan jer si sve uradio po zakonu.

    "Sve mi se čini da ti imaš problem sa prihvatanjem samog sebe, jer bolesne ideje koje ovde rasipaš čine te ranjivim u svakom i malo uređenijem društvenom sistemu."

    Nemam problema sa sobom,hvala.Imam sa fasistima i ljudima (kao ti) koji ne shvataju da staju na stranu istorijskog zla. Reci mi, ako zakon ne valja i ako se konstanto gazi ljudsko dostojanstvo i zivot, ne pretvarajmo se da ne znamo i da ne vidimo, da li ces ti i dalje postovati taj zakon?

    "Hajde ne laži da nisi član LSV-a, kada to proizilazi iz svakog tvog umobolnog komentara."

    Nisam. Ja sam iz Pupusimikuraczvalavimajmune stranke.

    "Novi Sad nije nikada zagovarao takve ideje, pa čak i oni kreteni iz Nacionalnog stroja u poređenju sa tvojim stavovima izgledaju kao humanitarci.
    O ovima klincima iz tog pokreta NAŠI da ne pričam.
    Tvoj ekstremizam se ili leči na psihijatriji ili u zatvoru, a treće ne postoji."

    Ma bravo, evo dobices svastiku pa je nosi, budi humanitarac.Te uvrede me ne doticu.Vase analize prouzrokavane frustracijom su nistavne.
    Ludi su oni koji odobravaju fasizam, srecom vas nema puno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti