U bivšoj Šarićevoj vili boravilo 14 porodica

Kroz roditeljsku kuću na Tatarskom brdu, za prvih godinu dana prošlo je 14 porodica obolele dece iz čitave Vojvodine.
Kroz roditeljsku kuću na Tatarskom brdu, za prvih godinu dana prošlo je 14 porodica obolele dece iz čitave Vojvodine.

Kuća je 240 dana bila potpuno popunjena, a trenutno u njoj, sa svojim roditeljima, boravi troje mališana obolelih od raka – dve devojčice od 8 i 11 godina i jedanaestogodišnji dečak.

Decu svakodnevno posećuju i volonteri koji sa njima uče i igraju se, rekla je za Press domaćica kuće Joland Korora.U kući, koja je oduzeta od narko dilera Darka Šarića, boravak je besplatan, a organizovan je prevoz dece na terapiju, kao i hrana iz bolnice.

U Dečijoj bolnici se godišnje od raka leči oko 200 dece, a mališani najčešće obolevaju od leukemije, gde je procenat izlečenja 70 odsto.

  • Pera

    15.03.2012 23:04
    Silerova
    Zar se na isti nacin nije mogla iskoristiti i zgrada u Silerovoj.Jos jedan dokaz da nije sve onako kako nam je prikazano kao i to da je sa tom zgradom unisteno mnogo vise od same zgrade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti