Još nije ugovorena nabavka novih autobusa

Nabavka 21 novog gradskog autobusa, najavljena za prvu polovinu ove godine, nije sasvim izvesna.
Nabavka 21 novog gradskog autobusa, najavljena za prvu polovinu ove godine, nije sasvim izvesna.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću za Radio 021 kažu da se državna komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki još nije izjasnila o prigovoru koji je podnesen tokom postupka nabavke. Ona je pokrenuta još u oktobru, a plan je da gradski prevoznik na lizing nabavi 16 autobusa, dok će još pet biti kupljeno novcem iz budžeta Novog Sada.

Procenjena vrednost ovog posla, čijom bi se realizacijom za skoro 10 odsto obnovio vozni park Gradskog saobraćajnog preduzeća je 725 miliona dinara.

Podsetimo da je tokom prošle godine Gradsko saobraćajno uvećalo vozni park za 26 autobusa, od kojih su pet manjih kapaciteta. Pre toga nova vozila nisu nabavljana oko četiri godine zbog niza propalih nabavki koje je pokretao javni gradski prevoznik. Prosečna starost 254 autobusa Gradskog saboraćajnog trenutno je manja od 10 godina, a otprilike svaki osmi autobus je klimatizovan. (D.S.)

  • 19.03.2012 23:12
    Da zakona ima kamere bi bile u autobusima i pocinioci bi odgovarali. Ali autobusi su odraz stanja u gradu koji je takodje isaran, ruiniran i prljav. Sve se to resava PRIMENOM zakona u praksi.
  • Jovan

    19.03.2012 18:38
    Nama ne treba kupovati autobuse. Jeste da se stalno nesto proziva GSP zbog ovoga ili onoga, ali posle poslednje nabavke, misljenja sam da ne treba uopste da ulazu u autobuse. Zasto bi? Sami gradjani ih ne paze, sedista su isarana, izgrebana. Bacaju se stvari, pljuju se semenke. Cemu trud? Treba izbaciti najstarije moguce autobuse na linije, pa neka se kvari jedan po jedan polako, jer mi za lepo i novo nismo.
  • Vozač

    19.03.2012 15:21
    Nevezano za temu...
    Vozim ovakav bus i žao mi je što ne mogu da uploadujem fotografiju kako sada izgleda, iz ovog ugla kao na slici. Išarana sedišta flomasterima, markerima...paljena upaljačima. E, tugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti