Ništa od gradnje džamije na Adicama

Predstavnici Islamske zajednice Novi Sad i Saveta Mesne zajednice "Adice" ocenili su u nedelju da su spekulacije o izgradnji džamije u tom delu grada pokušaj narušavanja mirnog suživota Srba i muslimana.

Predstavnici Islamske zajednice Novi Sad i Saveta Mesne zajednice "Adice" ocenili su u nedelju da su spekulacije o izgradnji džamije u tom delu grada pokušaj narušavanja mirnog suživota Srba i muslimana.

Predsednik Islamske zajednice Novi Sad Tatari Sami optužio je "Jusufspahiće iz Beograda" da su pokušali da unesu nemir u život građana Adica, najavama da će u subotu, 17. marta, položiti kamen-temeljac za izgradnju Islamskog kulturno-verskog centra. On je naveo da je Islamska zajednica Novi Sad dobila dozvolu gradskih vlasti da dogradi postojeći verski objekat u Futoškoj ulici. Precizirao je da je planirano da taj objekat ima 5.000 kvadratnih metara i da bude na četiri sprata, a izgradnja zavisi od priliva novca od donatora. Tatari Sami je rekao da razume nezadovoljstvo Srba sa Adica koji su u subotu protestovali, tvrdeći da se na tom placu planira izgradnja osnovne škole.

Predsednik Saveta Mesne zajednice "Adice" Srđan Egić rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Islamskoj zajednici Novi Sad da ne postoje nikakvi pravni preduslovi za izgradnju džamije na Adicama. "Nećemo dopustiti šačici zlonamernika da nam za jedan dan, koristeći matricu 1990-ih godina, uništi zajednički život", poručio je Egić i ocenio da iza spekulacija o izgradnji džamije stoje oni koji žele da steknu jeftine političke poene u vreme predizborne kampanje, ma po koju cenu.

U novosadskoj policiji je potvrđeno da je za subotu, 17. mart, bio prijavljen skup za polaganje kamena-temeljca za izgradnju islamskog verskog kulturno-obrazovnog centra. Pojedini mediji su u utorak dobili poziv za svečanost postavljanja kamena-temeljca u Ulici Vaska Pope bb, u Adicama. Poziv je stigao sa adrese Rijaseta Islamske zajednice Srbije. U pozivu je bilo navedeno da će svečanosti prisustvovati i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predstavnici svih verskih zajednica u Novom Sadu.

  • Srbin

    19.03.2012 19:11
    nema pravih i laznih
    Svi se ovde nesto busaju ko je Novosadjanin a ko nije,ko je ovde rodjen a ko je dosao.Zar to cini da su jedni zbog toga bolji ili losiji od drugih?Nemaju pojma o cemu govore,jer u Novi sad su svi dosli,neko pre neko posle.Nekom je dosao otac,nekom deda,nekom pradeda,nekom cukundeda.Za mene to ne igra nikakvu ulogu,jer svaki problem kaci sve nas zajedno.Mozda je nekom lakse da okrivi"avlijanere" kako to ovde neko rece,nego da si prizna sta je to u stvari glavni problem u ovom gradu.Manite se ljudi corava posla i podela na ove ili one, na one "prave" Novosadjane i na one "lazne".Novi Sad je barka u kojoj svi mi zajedno plovimo i verujte mi ako se probusi ta barka svi cemo mi da se podavimo u kompletu.Nesreca ne zna ko je ko i ne bira koga ce da zakaci.
  • Petar

    19.03.2012 18:47
    Sramota
    Ovo je sramota. Šta bih dao da se struktura Novog Sada i čitave Vojvodine vrati na onu od pre 90-ih. Mnogi su, na žalost, došavši ovde zloupotrebili gostoprimstvo ondašnjih Vojvođana, a sada sebi mnogo daju za pravo.
  • 19.03.2012 10:40
    avlijaner
    Novi Sad i Novosađani su uvek bili tolerantni prema drugima to se dobro zna,ali mi je jako žao što se sjatilo mnogo AVLIJANERA U Novi Sad,a koji Avlijaneri najverovatnije pokušavaju da i ovde u Novom Sadu prave reda među mirnim građanima pa bi bilo poželjno pozvati komunalnu šintersku službu da na vreme reaguju,da ne lutaju po gradu Novom Sadu i da ne šire besnilo po Gradu i okolini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti