Uređuju obalu do Bačke Palanke

Kako je sada uređen kej s bačke strane Novog Sada, gradske vlasti planiraju da urede i obale Kanala, te obalu Dunava na sremskoj strani grada.
Kako je sada uređen kej s bačke strane Novog Sada, gradske vlasti planiraju da urede i obale Kanala, te obalu Dunava na sremskoj strani grada.

Ne precizirajući do kada bi taj posao trebalo da bude urađen, gradonačelnik Igor Pavličić, kaže da je plan da Novi Sad uređenim kejom bude povezan s Bačkom Palankom. "Mi već radimo na tome i očekujemo sredstva od Evropske unije za ovakav projekat. Smatramo da bismo time uradili pravu stvar za naš grad", kaže Pavličić.

Urbanizacija keja će se nastaviti, uprkos tome što grad neće biti zaštićen od najviše mogućeg vodostaja Dunava, odnosno hiljadugodišnjih voda, ali gradonačelnik kaže da za time nema potrebe. "Ja sam pitao – zašto ne radimo zaštitu od hiljadugodišnih voda; zato što su gradovi koji su uzvodno od nas zaštićeni od stogodišnjih voda", kaže Pavličić i dodaje da se u slučaju potrebe, može kupiti oprema koja bi grad zaštitila od hiljadugodišnjih voda. Gradonačelnik ocenjuje da je rekonstrukcija keja nešto što će verovatno obeležiti mandat aktuelne gradske vlasti.

Podsetimo da je rekonstrukcijom obuhvaćeno nešto više od pet kilometara keja, a da je odbrambeni nasip urađen na dužini od skoro šest i po kilometara. (D.S.)

  • novosađanin

    23.03.2012 20:10
    a para
    Kako je sve to lepo pred izbore. A videće te ima para samo do doline lopova, a kasnije, vi dalje prema Palanci, sačekajte. Videćemo ako ima para.
  • 23.03.2012 14:20
    Mogli bi da urade osvetljenje keja kod Veternika, nije neka investicija s obzirom da bi 30 000 ljudi imalo mogucnost za setnju i trcanje pored Dunava
  • Lalla

    23.03.2012 14:12
    bas da vidim????!!!!...
    Bas volem da vidim kako ce proci kod KARINA??????!!!!!
    Verovatno kao i kod MANUELA!!!!!!!!!!!
    Druze Tito,skrenusmo sa puta;
    Sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!!.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti