Spens pravi Hol slavnih novosadskog sporta

Spens je odlučio da pokrene projekat "Hol slavnih novosadskog sporta" kako bi se na ovaj način odužio novosadskim sportistima koji su predstavljali grad i Srbiju širom sveta.
Spens je odlučio da pokrene projekat "Hol slavnih novosadskog sporta" kako bi se na ovaj način odužio novosadskim sportistima koji su predstavljali grad i Srbiju širom sveta.

 

U upravi preduzeća navode da već imaju preliminarni spisak sa imenima 21 istaknutog sportiste koji bi trebalo da se nađu u Holu slavnih. Ipak, na Spensu će sačekati da dobiju predloge od sportskih organizacije i građana, pre nego što nešto konkretno urade. Portparolka Spensa Slobodanka Brankov za "24 sata " kaže da ovim projektom na specifičan način žele da se oduže mnogim sportistima koji su svojim rezultatima proneli dobar glas o Novom Sadu, Srbiji, ali i Spensu u kojem su trenirali.

Zamišljeno je da se Hol 8 na prvom spratu, neposredno pre amfiteatra, pretvori u Hol slavnih, gde bi na jednom mestu bili predstavljeni klubovi i pojedinci, koji su proneli ime Spensa i Novog Sada širom sveta. Postavljanjem tabli sa biografijama, posterima, fotografijama i drugim eksponatima Spens bi postao svojevrsna Kuća slavnih novosadskog sporta. Hol slavnih bi bio posvećen kako sportistima, tako i klubovima, a zamišljeno je da se po postavljanju stalne izložbene postavke, organizuju i druženja sa poznatim sportistima, kaže portparolka Spensa.

Postavka u Holu slavnih bi bila stalnog karaktera uz periodične izmene i dopune sa novim rezultatima, informacijama i bila bi otvorena za posetioce sve vreme. Na preliminarnoj listi sportista nalaze se odbojkaši Andrija Gerić, Vanja i Nikola Grbić, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Žarko Petrović (posthumno), Vasa Mijić, džudista Slavko Obadov, košarkašica Marija Veger, košarkaš Zlatko Bolić, bokseri Tadija i Slobodan Kačar, strelci Aleksandra Ivošev, Aranka Binder, Nemanja Mirosavljev, rukometaš Zoran Kurteš (posthumno), vaterpolisti Nikola Rađen, Slobodan Soro, Duško Pijetlović, stonoteniseri Borislava Perić i Zlatko Kesler.

Predloge koji bi sportisti trebalo da se nađu u Holu slavnih, građani, kao i sportske i druge organizacije, mogu da pošalju Spensu na mejl adresu: hol.slavnih@spens.rs.

  • Kobac

    08.06.2012 16:59
    MONIKA SELES
    Divno je to sto dajete pocast velikim sportistima. Ali nemogu da shvatim da nema najslavnije Novosadjenke Monike Seles. To je nedopustivo!!!!!!!!!!!! Ako ste zaboravili u nabrajanju? To je opravdano. Ali sumljam??? Jer kad se kaze sportista iz Novog Sada, prva pomisao je Monika! Ona je nas najveci sampion. Hteli to ili ne da prihvatimo. Za ovu zemlju 8 grand slam.
  • -

    21.03.2012 09:06
    -
    e bas ste aktivisti.
    da li uopste vas mozak moze isprocesirati pojam 'hol slavnih' na spensu?
    oni ce samo povesati slike a vi se prepirete.

    taj cirkus vas nece nahraniti. dokazujete da ste zasluzili sve sta vam se desava...i to sa kamatom
  • Vojvodinas

    21.03.2012 08:11
    Spensovci,prevaranti
    Koji prevaranti,samo da bi sakrili svoj prljav ves.Sluze se imenimaslavnih sportista,pred izbore i ocuvanje svojih fotelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti