Novosađani razgrabili besplatne sadnice

Novosađani koji su se jutros zatekli u centru za samo pola sata razgrabili su pet hiljada sadnica različitih vrsta drveća koje su deljene na Trgu slobode.
Novosađani koji su se jutros zatekli u centru za samo pola sata razgrabili su pet hiljada sadnica različitih vrsta drveća koje su deljene na Trgu slobode.

Saša Orlović iz Instituta za nizijsko šumarstvo kaže da su sugrađanima mladice podeljene kao vid doprinosa ozelenjavanju Novog Sada.

"Cilj nam je da povećamo ekološku svest građana i doprinesemo povećanju šumovitosti, koje može da reši dosta problema u gradu", navodi Orlović.

Zainteresovani su uglavnom bili Novosađani koji žive u kućama, ali smo u redu zatekli i one koji su sadnice namenili za kuće svojih rođaka koji ne žive u vojvođanskoj prestonici. "Ove tri sadnice zaršiće u Stajićevu kod Zrenjanina. Ja ovde živim u stanu, ali sam iskoristio priliku da uzmem ovo kako bih odbradovao roditelje koji žive u Banatu", osmehuje se Marko sa Grbavice.

Novosađanima su deljene sadnice vrsta karakterističnih za Vojvodinu, poput hrasta lužnjaka, duda, bresta i evodije. (miodrag@021.rs)

  • student

    21.03.2012 15:23
    Jel ima još toga? Ja upravo doterujem dvorište, dajte neke tri sadnice... :)
  • bah

    21.03.2012 15:06
    JAOJ
    A jeli, ozelenjavanje..... ako ste toliko zabrinuti oko toga, zasto je onda zelenilo juce na Limanu 4 u dvoristu POSEKLO 2 veeeelika i stara drveta, ostalo drvece su OSAKATILI grozno tako da su samo debla ostala da strce iz zemlje, uklonili su SVO ZBUNJE i ostavili pustos i mrtve grane?! OGORCENA SAM!
  • ns

    21.03.2012 14:58
    vrlo tužno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti