Novo ruho za 20 gradskih ulica

Bez mogućih problema sa slabim pritiskom vode i havarija zbog pucanja starih cevi, od ove godine bi trebalo da budu stanovnici dvadesetak ulica u gradu u kojima je dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža.
Bez mogućih problema sa slabim pritiskom vode i havarija zbog pucanja starih cevi, od ove godine bi trebalo da budu stanovnici dvadesetak ulica u gradu u kojima je dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža.



Radovi planirani za ovu godinu počeli su rekonstrukcijom mreže u Ulici Alekse Šantića i Lasla Gala na Grbavici, a direktor Vodovoda, Branko Bjelajac, kaže da je reč o potpunoj obnovi u kojoj će na radovima, osim tog, biti uključena i druga preduzeća, poput Toplane, Zelenila i Telekoma.

"Prvi put prošle godine počeli smo da radimo sistematski. Znači, da rade sve firme zajedno i da na kraju završimo. Da ne bude da sad završimo, a iduće godine kopa, ne znam, Toplana, što je bio običaj. Poslednjih 20 godina i sami znate da je to bio veliki problem", kaže direktor Vodovoda.  

Najveći broj ulica u gradu ruiniran je izgradnjom novih objekata, a ovim tempom, odnosno rekonstrukcijom do 20 ulica godišnje, grad će za desetak godina moći da izgleda kao pre devedesetih, smatra Bjelajac. On od planiranih radova ističe rekostrukciju Radničke ulice i najavljuje velike investicije u Petrovaradinu, koji je poslednjih desetak godina bio zapostavljen.

"Ove godine ćemo početi da pravimo kanalizaciju Sadova, u delu Petrovaradina. To će jako dugo trajati, ali će prvih nekoliko ulica u Sadovima dobiti kanalizacionu mrežu i to očekujemo preko leta", kaže Bjelajac.

Dodajmo da će Vodovod za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojiti do 800 miliona dinara sopstvenih sredstava. (D.S.)

  • Milun

    24.03.2012 06:31
    Hvala vlastima ,saznao sam da zivim u Svajcarskoj.
  • Lokalni Triciklista

    23.03.2012 07:48
    Op op setili se pred izbore.... smesno!
    sta ste radili prethodne 4 godine??? Mislim svi znamo , nista! Ceneci po blatu koje curi umesto vode
  • Justicija

    23.03.2012 07:46
    "Prvi put prošle godine počeli smo da radimo sistematski"
    Dakle poceli organizovano da kradu i to jos javno govore!
    Joj moj Novi Sade izdrzi do DJurdjevdana spasicemo te zuto-autonomasko-cetnickih azdaha!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti