SSP: "Video-nadzor u Novom Sadu promašena investicija"

Predsednik novosadskog Sindikata srpske policije Nenad Ljubišić ocenio je video-nadzor u Novom Sadu kojim se gradski čelnici na sva usta hvale potpuno promašenom investicijom.
Predsednik novosadskog Sindikata srpske policije Nenad Ljubišić ocenio je video-nadzor u Novom Sadu kojim se gradski čelnici na sva usta hvale potpuno promašenom investicijom.

On navodi da je rezolucija gradskih kamera očajna, što onemogućava razaznavanje registarskih tablica, a noću je video nadzor potpuno neupotrebljiv. "Kamere su potpuno nefunkcionalne, rezolucija im je niska, danju se magle, a noću se ništa ne vidi", navodi Ljubišić za Press.

Prema njegovim rečima, prilikom postavljanja kamera niko iz policije nije konsultovan, zbog čega su brojna problematična mesta ostala nepokrivena. Ljubišić dodaje da veliki broj kamera nije automatizovan, zbog čega policajci gube dane listajući snimke, zbog čega trpi i stanje na terenu.

Ceo grad čuva pet policajaca

Ovaj sindikalac navodi da parola "Novi Sad - bezbedan grad" ne oslikava realno stanje na ulicama, jer se ponekad desi da Novi Sad noću čuva svega dve ili tri patrole sa ukupno pet policajaca.

Prema njegovim rečima, organi reda ne dobijaju dovoljno sredstava iz budžeta grada, u koji se u prethodne dve godine slilo 120 miliona dinara od naplaćenih mandatnih kazni na teritoriji Novog Sada. Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević ove navode odbacuje kao neutemeljene, jer preraspodelu novca ne vrše oni.

"Ako postoji razlog da se žale, neka to urade u Beogradu i nadležnom ministarstvu. Šta su dobili od centrale i da li im je to dovoljno, nije pitanje za nas", kaže Bubnjević za Press.

Prema njegovim rečima, Novi Sad je više puta pomagao policiji ustupanjem prostorija i zaposlenih, kao i donacijama opreme, iako za to nije u obavezi. Gradski ministar saobraćaja je dodao da smatra da je i ovo što novosadski policajci dobijaju previše.

  • p

    23.03.2012 03:02
    Lupa bubanj zveci zvecka
    Sinisa Bubnjevic je clan Gradskog veca za saobracaj i to je sve. Koji crni ministar za saobracaj bilo bi to vise nego zalosno mada je i ovako vec zalosno da zalosnije nemoze biti. I opet Beograd. Nije nama kriv Beograd nego ovakvi kao ovaj "ministar". Policija je 100% u pravu kamere su sranje.
  • Kamerman

    22.03.2012 22:43
    Ovde se moze videti koliko su kamere kvalitetne:
    http://www.youtube.com/watch?v=kjrsaVxR6Aw
    Sa pravom se gradjani pitaju za sta su izdvajali mesecnu naknadu za video nadzor. Prava adresa na koju se trebaju uputiti pitanja je direktor Informatike Zoran Delic.
  • batistuta

    22.03.2012 17:45
    pitanje za obe njuške
    Ko ste vi?Šta vi radite u životu?Koja je vaša radna biografija?Pitanje kako za ovog sa slike tako i za ovog iz gradske vlade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti