Nedostatak novca prepreka za uspeh?

Na Internacionalni festival umetnosti mladih koji se svakog jula održava u Londonu, ove godine pozvana je i glumačka trupa Karlovačke gimnazije.

Na Internacionalni festival umetnosti mladih koji se svakog jula održava u Londonu, ove godine pozvana je i glumačka trupa Karlovačke gimnazije.

"Odlazak na festival u Englesku smatramo uspehom, ali lično mislim da je naš najveći uspeh to što postojimo i delujemo isključivo na bazi entuzijazma i predanosti svih članova trupe", rekao je za Radio 021 profesor engleskog jezika Karlovačke gimnazije i vođa trupe, Milan Đurišić.

Pored učenika ove gimnazije, trupu čine i učenici drugih novosadskih škola i fakulteta, a u Londonu igraju predstavu "The Belle of Snodland".

Međutim, njihov put još uvek nije siguran. Iako su veći deo posla odradili svojim talentom, ostaje još jedan veoma bitan korak, a to je prikupljanje novca za put i smeštaj.

"Poslali smo snimak negde krajem januara i čekali smo jedno dva meseca, nakon čega su nam rekli da smo prošli. Nažalost smeštaj i put do Engleske su izuzetno skupi, tako da smo još uvek u fazi skupljanja sredstava koji bi nam omogućili učešće na ovom festivalu", kaže jedan od glumaca, student Filozofskog fakulteta, Stefan Bognar.

Ovi mladi i entuzijastični glumci ne nastupaju prvi put van zemlje. Svoj talenat imali su prilike da predstave u Mađarskoj, a 1. aprila idu i  u Rumuniju.

"Osim sopstvenih tekstova volimo da igramo i Šekspira. Igrali smo Bogojavljensku noć, a sada postavljamo San letnje noći i voleli bismo da se i sa ovom produkcijom predstavimo široj publici", dodao je Đurišić.

Londonski festival odžava se u julu svake godine i ugošćava učesnike iz celog sveta. Predstava će se igrati četiri puta između 9. i 21. jula u jednom manjem pozorištu: Studio 101 u Londonu. (Kristina Koprivica)

  • 26.03.2012 12:03
    А ди су наши новци?

    Отишли на санкање!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti