Informatika: "Niko se nije žalio na video-nadzor"

Sistem video-nadzora u Novom Sadu funkcioniše dobro, navode u JKP "Informatika", demantujući optužbe Sindikata srpske policije o neupotrebljivosti gradskih kamera.
Sistem video-nadzora u Novom Sadu funkcioniše dobro, navode u JKP "Informatika", demantujući optužbe Sindikata srpske policije o neupotrebljivosti gradskih kamera.

Direktor ovog preduzeća Zoran Delić kaže da je u sistemu video nadzora do sada instalirano 850 kamera, koje su se zasad odlično pokazale. On navodi da u toku proteklog zimskog perioda, ni na minus 30 stepeni nijedna kamera nije otkazala sa radom, a da uoptrebljivost sistema zavisi samo od obučenosti ljudi koji njim upravljaju.  

"Sistem video nadzora se konstantno unapređuje u skladu sa zahtevima korisnika, trudimo se da ga optimizujemo na najbolji mogući način, da produžimo vreme snimanja, pravimo nove analitike, koje će pomoći korisnicima u radu. Nivo upotrebljivosti sistema zavisi od obučenosti osoblja koje njima upravlja i koje ga koristi", dodaje Delić.

On navodi da sistem video-nadzora koriste policijska uprava, saobraćajna i komunalna policija i predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, i da niko do sada nije imao primedbe na funkcionisanje sistema. (miodrag@021.rs)

  • senka

    09.10.2012 17:08
    kamerice
    tačno da su kamere od koristi kome je išao prihod od naplate sa računa od video nadzora.tako bi bilo pametnije da po 10.00 din.uplaćujemo zelenilu za održavanje travnjaka i ostaloga zelenilaHS
  • NS

    24.03.2012 15:27
    E ovaj "kavalitet" kamera Novosadjani su plaćali
    Rezolucija kamera je ispod proseka (mozete se uveriti ovde: http://www.youtube.com/watch?v=kjrsaVxR6Aw), ali su zato plate u Informatici verovatno iznad proseka. A ovaj sto poredi kvalitet kamera sa londonskim kamerama je smesan, ili je zaposlen u Informatici pa mora da zaradi platu kucajuci komentare u radno vreme.
  • 24.03.2012 12:42
    ZASTO?
    Kamere smetaju mozda zbog toga sto informatika nije sindikatu dala donaciju, treba malo pogledati i motiv sindikata da napadne na takav nacin jedno javno preduzece u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti