Moguć početak radova na kanalizaciji u Bockama

Iako mala, mogućnost da domaćinstva u naselju Bocke dobiju vodovod i kanalizaciju ove godine, nije sasvim isključena.
Iako mala, mogućnost da domaćinstva u naselju Bocke dobiju vodovod i kanalizaciju ove godine, nije sasvim isključena.

Direktor Vodovoda, Branko Bjelajac, kaže za Radio 021 da još nije procenjeno koliko će koštati sanacija klizišta, odnosno uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže u ovom prigradskom naselju, a koja će biti urađena na osnovu rezultata istraživanja. "Šta ako to bude 100 ili 200 miliona dinara? Normalno je da će se morati naći sredstva. Verovatno zbog toga to niko nije hteo ni da zagrebe, jer to nije pitanje od pre godinu ili dve", kaže Bjelajac.

On procenjuje da će komunalno uređenje Bocki trajati do tri godine, ali ističe da sve zavisi od rezultata istraživanja terena. "Možda će istraživanja pokazati da to i nije tako veliki problem, pa će se verovatno ove godine početi s radovima. U junu uvek imamo rebalans budžeta, pa se novac može obezbediti", smatra direktor Vodovoda.

Podsetimo da su meštani Bocki rešavanje komunalnih problema u tom naselju intenzivirali pre skoro godinu dana, kada su ispred Gradske kuće održali protest. Ni nakon nekoliko protesta, te nasilnog prekidanja sednice Skupštine grada u novembru prošle godine, stanovnici ovog naselja od predstavnika gradskih vlasti nisu dobili odgovor na pitanje - kada će to naselje dobiti dobiti vodovodnu i kanalizacionu mrežu. (D.S.)

  • Nada

    21.05.2012 12:28
    naopačke
    Kad su moji roditelji, Novosađani,pre 45 godina kupili plac u Provalijama (malo iznad Bocki), i tada je deo iznad glavnog puta(današnje Bocke) bila primamljiva lokacija zbog blizine asfaltnog puta, Dunava, struje itd. Međutim, dole se nije ništa gradilo, teren je bio ili smatran ili zvanično proglašen za klizište (ne mogu da tvrdim šta je od to dvoje), te je taj potez ostao divlji i nenaseljen, mada se u Provalijama intenzivno gradilo. Usred Bocki bila je bara u kojoj smo kao deca hvatali žabe i kornjače. Ukoliko su ljudi koji su tu posle gradili kuće imali dozvole za gradnju, onda moraju dobiti i vodu i kanalizaciju, kolikogod to grad koštalo.A ako nisu, onda molim lepo, treba ih preskočiti i krenuti sa vodom i kanalizacijom gore uz brdo. Kad vole da stvari teku naopako, neka sad okrenu naopako Dunav.
  • Nenad Cirkovic

    28.03.2012 16:11
    Pozdravljam radio koji nas prati od početka, Bocke
    Eeeeeeeeeeeee, pa nadam se da je zaista došlo vreme da se i Bocke dovedu u XXI- vek ili su to samo priče iz šora mada mislim da je Bjelajac ozbiljan čovek
  • brka

    28.03.2012 06:56
    moguc !!!
    predizborna kampanja, sve je moguce, vakcina protiv raka besplatna, djomla lopov postao posten ( pa smo mu zaboravili 1000eura i oprostili laz ) ceda pustio bradicu i skinuo se sa ...., Seselj se vraca u Srbiju.... i vrhunac Bocke dobijaju kanalizaciju....
    uzmi jedan dim iz moje lule pocni da kulirassss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti