Radio 021 najznačajniji medijski partner USAID-a

Radio 021 najznačajniji je medijski partner Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Vojvodini, izjavila je američka ambasadorka u Beogradu, Meri Vorlik.
Radio 021 najznačajniji je medijski partner Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Vojvodini, izjavila je američka ambasadorka u Beogradu, Meri Vorlik, na prijemu povodom desetogodišnjice rada te agencije u Srbiji, a koji je organizovan na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ambasadroka Vorlik je istakla da je Radio 021, kao jedna od najslušanijih radio stanica i nezavisni medij, partner USAID-a u razvoju demokrastkog društva.

Od ukupno 810 miliona dolara koje je američka vlada uložila u Srbiju u prethodnih 10 godina, više od 660 miliona je usmereno kroz USAID, rekla je ambasadorka. Ona je dodala da je, osim što je radio na otvaranju radnih mesta, podsticanju investicija i izvoza, USAID radio i na jačanju medija i udruženja građana u Srbiji, kako bi svi građani imali koristi od svog demokratskog društva.

Na prijemu je istaknuto da je američka agencija pomogla izdavanje prve municipalne obveznice grada Novog Sada, prve takve vrste u Srbiji, donošenju strategije razvoja grada, te razvoju turizma, kroz ulaganja u infrastrukturu i obeležavanje objekata od kulturno-istorijskog značaja.

Osim decenije rada u Srbiji, Američka agencija za međunarodni razvoj, obeležila je i pola veka pružanja pomoći širom sveta. (D.S.)

  • Piplfoks

    27.03.2012 17:18
    Dokle god budete nervirali ove nazovi patriote, za mene ćete biti najznačajniji radio.
  • Spark

    26.03.2012 22:05
    donatori javite se
    Gde je ambasador Konuzin da objasni koliko je bratska Rusija donirala gradjanima Srbije ili zasto Nemci uvoze ruski gas po skoro duplo manjim cenama od nas?
  • novosađanin

    26.03.2012 20:00
    ponos
    Trebala je gospođa da obiđe i svoj staklenik, kontejner od 90.000 evra na Keju, koji više ne radi nego što radi i koliki je tu turistički promet? A obveznize što je pomogla za Bul. Evope dali sme Rodni da joj kaže: Izvinite ali zapelo je malo oko železnice koja tuda i ne vozi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti