FOTO: Uništili drveće u pola ulice

Pola Ulice Đurđa Brankovića, koja se nalazi u blizini Socijalnog, ostala je bez drveća tokom radova na rekonstrukciji kolovoza.
Pola Ulice Đurđa Brankovića, koja se nalazi u blizini Socijalnog, ostala je bez drveća tokom radova na rekonstrukciji kolovoza.

Kako se uverio reporter Radija 021, u delu ulice prema Ulici kraljevića Marka, ostavljeno je samo jedno drvo, iako breze koje su posečene nisu bile stare. U "Gradskom zelenilu" za Radio 021 kažu da je to urađeno jer je bila ugrožena bezbednost građana, a do koje je pak došlo zbog toga što je prilikom pripremnih radova podsečeno korenje breza.

U ovom gradskom preduzeću objašnjavaju da se kolovoz u Ulici Đurđa Brankovića proširuje za pola metra, da je planirana izgradnja parkinga, ali i da će biti posađen novi drvored, sa stablima na svakih pet metara. Dodaju da je ista situacija i u Ulici vojvode Šupljikca, s tim što se tamo kolovoz proširuje za tri metra i što će nov drvored biti posađen u okviru trotoara.

Uništavanje zelenila u ovom delu šireg centra grada, nije nikakva novina. Iako su proteklih godina kod Socijalnog, Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" i u Ulici Vuka Karadžića kod Vatrogasnog doma posađene nove sadnice, uglavnom je reč o zameni uništenog drveća.

Nekoliko stabala u Ulici Lukijana Mušickog smetalo je prilikom izgradnje neprimerene višespratnice na uglu sa Ulicom vojvode Bojovića, pa su uništene krošnje, dok je kod bivše kasarne u Ulici Vuka Karadžića nepoznati počinilac posekao breze, kako bi se jedno vreme na tom mestu parkirali automobili. (D.S.)

  • Jelena

    29.03.2012 12:04
    Đurđa Brankovića
    Stanujem u Ulici Đurđa Brankovića i žao mi je šta je urađeno sa brezama. Doselila sam se u ovaj deo grada upravo zbog prelepog drvoreda, a sad ćemo imati samo beton i prašinu i mrak jer je moja ulica pored posečenog drveća, ostala i bez osvetljenja.
  • 28.03.2012 23:26
    bns
    Kako su te breze samo lepe bile...eh!
  • 28.03.2012 12:20
    Jelena
    U Ulici Vojvodine Supljikca isekli su svo drvece i niko nece odgovarati za to. Nije ostavljeno nijedno mesto da se posadi drvo.
    Ko zna, mozda u predizbornoj kampanji dobijemo neko drvo u saksiji k'o u Njegosevoj? Pa da budemo srecni.
    Novi Sad postaje sve ruzniji, jer nikog nije briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti