Ratari danas traktorima kreću za Beograd

Poljoprivrednici iz Vojvodine ovog će jutra traktorima krenuti za Beograd jer Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo njihove zahteve.
Poljoprivrednici iz Vojvodine ovog će jutra traktorima krenuti za Beograd jer Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo njihove zahteve.

Predstavnici poljoprivrednika bili su na sastanku sa ministrom Dušanom Petrovićem ali nije postignut dogovor o nastavku regresiranja repromaterijala u proizvodnji, sa 14.000 dinara po hektaru. Takođe, traženo je da Ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU

Očekuje se da će u protestu učestvovati nekoliko hiljada traktora. Poljoprivrednici su najavili da će prvo blokirati lokalne puteve, a potom će traktorima krenuti za Beograd.

Nezadovoljni poljoprivrednici su prošle godine, od 30. maja do 4. juna traktorima blokirali puteve i institucije nezadovoljni odlukom o isplaćivanju subvencija. Više desetina traktora bilo je parkirano ispred zgrade pokrajinske vlade usled nezadovoljstva ratara predlogom resornog ministarstva da državni podsticaji od 14.000 dinara budu isplaćivani samo za posede veličine do 30 hektara. Posle gotovo jednonedeljnog protesta i pregovora predstavnika poljoprivrednika i republičkog ministarstva kao i sastanka najviših državnih funkcionera zbog te situacije, Vlada Srbije donela je uredbu o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i za posede do 100 hektara.

  • 29.03.2012 10:16
    @Djura
    Ako bude dužih blokada verovatno će se pojaviti ovde http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181
  • 29.03.2012 10:13
    @Pera
    Naravno da su svi ministri u Srbiji iz Srbije. Da ne bi ti možda da bude neki iz Kambodže?

    Da organizuje i "komdanduje" treba onaj ko je sposoban i ko ume, a ne da se ta mesta raspoređuju po stranačkoj pripadnosti ili da se zadovolje neke budaletine koje vole da gospodin menistar bude iz njihovog sokaka. Jaka mi vajda od toga.

    Ti tražiš promenu sa lošeg na loše koje tebi odgovara, a ja tražim promenu sa lošeg na dobro. To je detalj koji nas razdvaja.
  • Pera

    29.03.2012 09:09
    @Anonimus
    "Anonimus
    "i prvi put izabrao na to mesto nekoga ko nije iz Vojvodine"

    Da, pošto je poznato da u Srbiji poljoprivreda postoji samo u Vojvodini, da se cela poljoprivreda sastoji od pšenice i kukuruza i da ostatak Srbije živi od proizvodnje delova za Spejs Šatlove - to se nikako nije smelo desiti. Kakav brezobrazluk."

    Pa svi ostali ministri (i Dulic je Beogradjan) su iz Srbije, a onda su i tog jednog koji je bio iz Vojvodine zamenili Srbijancem. I kada neko ukaze na to po Vama to je bezobrazluk? Pa hajde onda smenite sve Vojvodjane koji su na bilo kojoj funkciji bilo gde pa valjda onda to nece biti bezobrazluk. Jel ce onda biti kako treba i po volji? Samo "arijevci" iz Srbije mogu da komanduju, organizuju i ministruju? A kako organizuju i ministruju to gledamo vec cetvrt veka, sve se raspada, ne znas gde je pocetak gde je kraj. Al nece on da pusti, on ce i dalje da "komanduje" pa makar se sve unistilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti