Bez povećanja plata ponovo štrajk u upravi

Mogućnost da šalteri u Gradskoj kući, matičar i druge gradske službe od ponedeljka ponovo ne rade, nije u potpunosti isključena.
Mogućnost da šalteri u Gradskoj kući, matičar i druge gradske službe od ponedeljka ponovo ne rade, nije u potpunosti isključena.

Predsednik sindikata zaposlenih u gradskoj upravi, Lazar Škorić, kaže za Radio 021 da će odluka o nastavku ili prekidu štrajka, biti donesena nakon sednice Skupštine grada zakazane u petak, kada će se znati šta će biti s platama zaposlenih u lokalnoj administraciji.

"Obećali su nam da će plate biti vraćene na decembarski nivo, odnosno zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom. Zaključak Vlade je stigao i u njemu stoji da je moguće da nam decembarska plata bude uvećana za 10 odsto", objašnjava predsednik sindikata. To znači da će se isplatiti i razlika nastala zbog umanjenja plata isplaćenih od početka godine, tvrdi Škorić.

Podsetimo da su odlukom Vlade Srbije iz decembra plate radnicima sa osnovnom i srednjom školom u gradskoj upravi smanjene, a povećane onima s fakultetskim diplomama. Zbog toga je došlo do generalnog štrajka koji je organizovao sindikat zaposlenih u gradskoj upravi, sa zahtevom da plate budu povećane svima, bez obzira na školsku spremu. (D.S.)

  • Krcko

    29.03.2012 12:43
    Nek ovi sa SSS
    Predlažem svim poštenim i radnim ljudima, nezaposlenima da napravimo revoluciju te da od tih mladih ,a bitnih jer su na čelu stranke, da ih očerupamo do zadnjeg dinara ;) tako što ćemo glasati za bilo koju stranku koja ima najmanje glasova jer, naučili smo u Srbiji da su obrazovani na birou, a kreteni na dobrim radnim mestima, znači ko je najlošiji na rang listi za vlas e taj je stvarno dobar , budimo humani.Dostavite ime i prezime redakciji tog BITNOG mladića, da porazgovaramo sa njim!
  • Istina

    29.03.2012 09:05
    Dečko u ministarstvu poljoprivrede
    Dečko u ministarstvu poljoprivrede ima 31.god i platu od 4.000 eura, sav bitan, hoda kao patak, nema pojma o poljoprivredi,a obrazovani mladi čekaju na birou bolja vremena, a za nekoga su baš sada ta "bolja vremena"...taj dečko, manipulator iz porodice lažova i pokvarenjaka,porodice koja nije pravoslavna, porodice koja je sklona da zagorča drugima život samo zato što imaju novac i prkose onima i ponižavaju sve one vredne i radne duše koje ne mogu ni za 3 god.zaraditi onoliko koliko taj dečko,glupan....
  • Fantom PRomene

    28.03.2012 22:15
    Puna podrska!
    Iju pavlicicu pa di u kampanji!
    Bravo za zaposlene u upravi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti