Bivšim radikalima ipak vraćaju mandate?

Da li će odbornički mandati u Skupštini grada biti vraćeni bivšim radikalima, znaće se sutra nakon sednice kadrovske komisije.
Da li će odbornički mandati u Skupštini grada biti vraćeni bivšim radikalima, znaće se sutra nakon sednice kadrovske komisije.

Predsednik gradskog parlamenta, Aleksandar Jovanović, kaže za Radio 021 da sudska odluka s tim u vezi jeste obavezujuća, ali da je istovremeno i nejasna. "U tome je problem. Nije presuda doneta za sve odbornike, a sud ne nalaže da se osoba A zameni sa osobom B, nego sud kaže da odluka o zameni odbornika nije validna. Nije Novi Sad izuzetak, tako je i u drugim lokalnim samoupravama", kaže Jovanović.

Osam bivših odbornika zatražilo je povratak u skupštinske klupe, ali je Skupština grada u januaru to faktički odbila s obrazloženjem da ne može da menja akt kojim je utvrđen prestanak mandata odbornika, jer takav akt nije ni donela. Povratak u skupštinske klupe, zatražili su nekadašnji radikali koji su prešli u redove naprednjaka - Igor Mirović, Dragana Milošević, Jelka Dubajić, Ljiljana Đurđevac, Milan Živanov, Sofija Milošević, Zoran Ivezić i Verica Nešković Zdravić. Međutim, Zoran Ivezić sada je kadar Demokratske stranke, a Verica Nešković Zdravić Narodne partije, bivše gradonačelnice Maje Gojković.

Podsetimo da je šef novosadskih naprednjaka, Miloš Vučević, ranije izjavio da je ovakva odluka trebalo da bude doneta pre godinu i po, ali da su ceo postupak i pobeda na sudu, pretvoreni u farsu. U Srpskoj naprednoj stranci, koja trenutno nije deo novosadskog parlamenta, očekivali su da će se nakon pravosnažnog rešenja Upravnog suda pridružiti opoziciji u Skupštini Novog Sada. (D.S.)

  • Krcko

    29.03.2012 09:14
    Neka nam umesto reklama
    Neka nam umesto reklama i mitinga, svi KANDIDATI dostave PSIHOLOŠKI test da su normalne osobe,a ne lopovi,manipulatori i lažljivci...kada bi svi bili psihički normalni na vlasti i srbiji bi bilo bolje.A ne ovako Milošević je poremećena ličnost sklona ubijanju,Ovaj Boris T. vole pare za sebe i svoje do srca i njegovoga k...rca. Ovi Radikali prodaju i uzimaju bakšiš, pa jer ima ovde normalnih, bolje da su na reklami napisali slogan Ova stranka vam garantuje da smo svi pozitivno prošli psihološki test ličnosti...
  • Teodosije III

    29.03.2012 05:24
    Ma zabole ih za mandate, ali to vuce sa sobom i tuzbu za neisplacene plate. 15000€ ce svakome dobro doci
  • Lokalni Triciklista

    28.03.2012 22:18
    aajaajahahhahahaha sjajno!
    Na poslednoj sednici i mesec dana pred izbore!
    Jedva cekam 7 maj da vas ispalimo u opoziciju i da neko odgovara za ovavko ponasanje u NS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti