FOTO: Protestovalo stotinak novosadskih taksista

Oko 100-ak novosadskih taksista održalo je danas protestnu vožnju ulicama grada nezadovoljni gradskom Odlukom o taksi prevozu.

Oko 100-ak novosadskih taksista održalo je danas protestnu vožnju ulicama grada nezadovoljni gradskom Odlukom o taksi prevozu.

Tokom protesta saobraćaj je povremeno bio otežan, a policija je preusmeravala vozila kako se ne bi stvarale veće gužve. Protest, koji je organizovao Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost", trajao je oko sat vremena.

Taksisti su vozili od Najlon pijace do centra gde su na stajalištu parkirali svoja vozila, a njih dvadesetak otišlo je do Gradske kuće.

Sindikat smatra da su pojedine odredbe Odluke o taksi prevozu neustavne i nezakonite i traži da Skupština grada stavi van snage deo koji se odnosi na rok važnosti lekarskog uverenja i deo u kom se izmirenje poreskih obaveza navodi kao uslov za izdavanje taksi legitimacije. Prema važećoj odluci Skupštine grada, taksi vozači se uslovljavaju da izmire sve poreske obaveze ukoliko žele da dobiju taksi legitimaciju, dok je važenje lekarskog uverenja ograničeno na godinu dana, iako zakon propisuje rok od tri godine. Sindikat od grada traži i promenu minimalne cene taksi prevoza sa sadašnjih 40 dinara na ekonomski održivu cenu.

Sednica Skupštine grada najavljena je za petak, a taksisti traže da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti izmena spornih odredaba, jer će u suprotnom nastaviti protest.

  • j....te se

    28.03.2012 18:48
    taxisti
    posle ovakvog protesta, da sam ja neka vlast, spustio bi nam cenu za 50% pa kad je bal nek je bal. usrali se od tri pandura batinasa i pet saobracajaca....... ma nismo zasluzili ni ovo sto imamo... sramota
  • 28.03.2012 13:29
    ko nije platio porez odma u apsanu, a ne taxi da vozi i pravi guzvu na ulici
  • 28.03.2012 11:46
    kako napraviti od bulevara malo naguzvanu ulicu
    iscrtati zutu traku za autobus na Bil. Cara Lazara i onda od protocnog bulevara eto uzane ulicice sa jednom trakom
    ali zato ce panduri moci da globe bus ako ne ide zutom i kola ako idu zutom...
    sve samo da nije u cilju napretka nego u cilju otimanja i unistavanja
    a vec je napravljen cirkus u suprotnom smeru gde je ujutro odvratna guzva ka keju jer samo srednja traka ide pravo od TRI trake na raspolaganju i ti sad cik prodji bez cekanja iz desne trake kad se ukljucujes iz Fruskogorske u krajnju levu da bi skrenuo u Strazilovsku
    napravi se cep

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti